Quentin Goffette

Archaeozoologist
User icon
Contact
Phone:
+32 (0)2 627 44 33
Key Publications
P. van der Sloot, Court-Picon, M. , Goffette, Q. , et Spagna, P. , « Oupeye/Hermalle-sous-Argenteau : évaluation archéologique et étude géologique du lieu-dit « Au Buisson » », Chronique de l'Archéologie Wallonne, vol. 20, p. 200-204, 2013.
Professional experiences

01/10/2009 > ongoing: Archaeozoologist

RBINS
Academic training

01/09/2009 > 30/06/2010: Master course “Geo- and bioarchaeology II : Archaeozoology”

Master course “Geo- and bioarchaeology II : Archaeozoology”
KUL

01/09/2007 > 30/06/2009: Master in Art history and Archaeology

Master in Art history and Archaeology
ULB

01/09/2004 > 30/06/2007: Bachelor in Art history and Archaeology

Bachelor in Art history and Archaeology
FUNDP

2016

A. Chevalier, Court-Picon, M. , Deforce, K. , Goffette, Q. , Pigière, F. , Preiss, S. , et Spagna, P. , Les prélèvements des restes bioarchéologiques: manuel de terrain. SPW, 2016.
Q. Goffette et de Sigoyer, Sde Bernard, « Huy - Saint-Victor: utilisation des animaux sur un site d{'}habitat et d{'}artisanat du Haut Moyen Âge », Rapports archéologie, vol. 6, p. 30, 2016.
Q. Goffette, Verstraelen, N. , et Wouters, W. , « Anthisnes/Anthisnes : alimentation d{'}origine animale et coq de combat, l{'}apport des restes fauniques du Moyen Âge et de l{'}Epoque moderne », Chronique de l'Archéologie wallonne, vol. 24, p. 186-187, 2016.

2014

M. Court-Picon, Goffette, Q. , et Preiss, S. , « Arlon/Autelbas : consommation et modes de vie à l'abbaye de Clairefontaine d'après les restes biologiques des cuisines (13e-16e siècles) », Chronique de l'Archéologie Wallonne, vol. 21, p. 223-226, 2014.
Q. Goffette, Court-Picon, M. , et Preiss, S. , « Arlon/Autelbas : Etude des restes organiques des latrines de l'abbaye cistercienne de Clairefontaine (18e siècle) », Chronique de l'Archéologie Wallonne, vol. 21, p. 227-229, 2014.

2013

M. Court-Picon, Preiss, S. , Goffette, Q. , et Herremans, D. , « Food, technical and other plants from the late medieval monastic kitchen (14th-15th century) of Clairefontaine Abbey, Belgium ». University of West Bohemia, Pilsen, European Association of Archaeologists., 2013.
P. van der Sloot, Court-Picon, M. , Goffette, Q. , et Spagna, P. , « Oupeye/Hermalle-sous-Argenteau : évaluation archéologique et étude géologique du lieu-dit « Au Buisson » », Chronique de l'Archéologie Wallonne, vol. 20, p. 200-204, 2013.
01/01/1993 - 31/12/2018

The Pleistocene fauna in Palaeolithic sites: the human-animal connection

Ce project de recherche n'est disponible qu'en Anglais

Version anglaise

01/04/2012 - 30/09/2017

CORES: Comparing regionality and sustainability in Pisidia, Boeotia, Picenum and NW Gaul between Iron and Middle Ages (1,000 BC - AD 1,000)

Ce project de recherche n'est disponible qu'en Anglais

Version anglaise

01/01/2005 - 31/12/2014

Archaeosciences applied to sites in Wallonia

Ce project de recherche n'est disponible qu'en Anglais

Version anglaise

Go to top