Steun ons

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Ontmanteling van onze mammoet: twee mannen steunen de schedel terwijl een derde de schroeven loswijst.

 

38 miljoen specimens in onze collecties. Er werken meer dan 400 mensen in het Instituut, wetenschappers en niet-wetenschappers. Meer dan 353.000 bezoekers in 2019, waarvan 50.000 deelnemers aan onze educatieve en culturele activiteiten.

Het Instituut is wereldvermaard voor zijn onderzoek en zijn collecties, die in het Museum worden tentoongesteld of die bewaard worden in onze bewaarplaatsen. Van over de hele wereld komen wetenschappers ons bezoeken of willen ze deelnemen aan onze onderzoeksprojecten. Het Museum heeft één van de grootste dinosauriërzalen ter wereld, zelfs de grootste in Europa, en zeker de meeste indrukwekkende groep iguanodons die aan het publiek wordt getoond. Elke schooldag bezoeken honderden kinderen het Museum en nemen ze deel aan ateliers, rondleidingen en andere animaties georganiseerd door de Educatieve Dienst.

Als privépersoon of als bedrijf, u kan het Instituut en het Museum steunen om aan de wetenschappelijke top te blijven staan en in het Museum de best mogelijke bezoekerservaring aan te bieden. Wij rekenen op uw steun om onze missie van verzamelen, tentoonstellen, kennis overbrengen en onderzoeken te vervullen!

Er zijn verschillende manieren waarmee u het Museum kan steunen: 

 

Giften

Het Instituut en het Museum verwelkomen elke schenking, ongeacht haar grootte.

U kan uw gift eenvoudig overschrijven op onderstaand rekeningnummer

   IBAN: BE 09 6792 0058 2357

   BIC: PCHQBEBB

Vermeld uw naam en voornaam, thuis- en e-mailadres, Rijksregisternummer en als mededeling ‘gift’. U ontvangt automatisch een fiscaal attest voor een gift vanaf 40 €.

Het Museum komt ook in aanmerkingen voor schenkingen, cash of in natura, bij testament of als onderdeel van een erfenisplanning. Contacteer ons voor meer informatie.

In het geval van een uitzonderlijk grote gift, staan wij altijd open om met u te bespreken hoe uw schenking juist kan bijdragen tot het vervullen van onze missie. Naar uw keuze kunnen wij u openlijk bedanken of uw wens voor anonimiteit respecteren. Een schenking kan ook deel uitmaken van uw eigen politiek voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoe groot ook uw gift, u zal geholpen hebben om kinderen het Museum en zijn collecties te laten ontdekken, u zal bijgedragen hebben tot de kennis van de natuurwetenschappen, of u zal nieuwe galerijen en onderzoeksprojecten gefinancierd hebben.

Neem contact op voor meer informatie.

Vrienden van het Instituut

 

Een groep volwassenen bezoekt de Galerij van Evolutie met een gids.

 

'De Vrienden van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen' zijn mensen die de activiteiten van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) willen steunen. Deze vzw draagt eveneens bij tot een grotere bekendheid en uitstraling van het KBIN, zijn verzamelingen, zijn vaste en tijdelijke tentoonstellingen en zijn laboratoria.

Word ook een Vriend van het KBIN, en profiteer van de volgende voordelen:

 • neem deel aan activiteiten georganiseerd door het KBIN, zoals inhuldigingen van tentoonstellingen, voordrachten, films ... ;
 • word een bevoorrechte gesprekspartner van het Museum, via het secretariaat van de vereniging;
 • blijf op de hoogte van de activiteiten van het KBIN;
 • korting op de inkomprijs voor grote tijdelijke tentoonstellingen;
 • 10 % korting op alle aankopen in de Museumshop.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

 • Levenslange lid: 500 €
 • Effectief lid: 20 €
 • Bij een effectief lid inwonend gezinslid: 10 €
 • Jongere(-18 jaar): 9 €
 • Personeel van het Instituut: 9 €

Schrijf je nu in via dit formulier! Maak het bedrag over op rekeningnummer BE94 2100 3600 2614 en vermeld daarbij de categorie (effectief lid, personeel van het Instituut ...) en je naam en voornaam. Je lidmaatschap gaat in zodra we je bijdrage hebben ontvangen.

 

Secretariaat: vrienden@naturalsciences.be

 

Logo Friends of the Institute

Stichting Onderneming / Instituut

De Stichting Onderneming / Instituut brengt actoren binnen de wetenschappelijke pedagogie, de wetenschap en de industrie samen om burgers en meer bepaald jongeren te sensibiliseren in verband met technologie, wetenschap en onderzoek.

De Stichting wil bij jongeren een positief beeld van wetenschap scheppen, waardoor ze misschien een wetenschappelijke of technologische studiekeuze zouden maken.  De Stichting is een grote voorstander van duurzame ontwikkeling op wetenschappelijke basis.

De Stichting streeft haar doelstellingen na binnen activiteiten van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), een van de federale troeven voor de promotie van wetenschappen. Haar eerste project is XperiLAB.be. Die didactische wetenschapstruck is voor jongeren tussen 10 en 14 jaar ontworpen  en kruist België gedurende het schooljaar door.

De Stichting wil in de toekomst andere projecten en wetenschappelijke initiatieven steunen met nieuwe partners uit de bedrijfswereld. Om deze uitbreiding aan activiteiten te vergemakkelijken, zal ze binnenkort omgevormd worden tot stichting van openbaar nut.

 

Wenst u meer informatie over de Stichting Onderneming-Instituut of bent u geïnteresseerd om partner te worden?

Contacteer Dhr. Gérard Cobut

Telefoon +32 (0)2 763 16 85

 

xperiLAB - Labo Vrachtwagen

 

Logo Stichting Onderneming / Instituut

 

Logo Solvay

 

Logo Federaal Wetenschapsbeleid

 

Sponsoring

Veel van onze projecten zouden onmogelijk zijn zonder de noodzakelijke steun van bedrijven of gulle schenkers.

Er zijn veel manieren om onze activiteiten te steunen, ofwel door een algemene sponsoring van het Instituut of het Museum, ofwel door een specifieke projectsponsoring. U kan een sponsor worden van één van onze tijdelijke tentoonstellingen, of u kan ons financieel helpen bij de renovatie van een museumzaal of zelfs het opbouwen van een volledig nieuwe galerij.

Maak van ons project uw project! Inspireer uw eigen werknemers en klanten door de activiteiten van het Museum te sponsoren. Door een sponsor te worden, werkt u ook aan uw eigen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Museum zal met plezier getuigen in uw jaarlijkse CSR-rapportering over het goede dat u voor ons gedaan heeft.

Maar wat zit er dan in voor uzelf? U wint natuurlijk aan zichtbaarheid bij onze bezoekers, jaarlijks meer dan 330.000, u heeft geprivilegieerde toegang tot onze evenementfaciliteiten, u kan voordelen bedingen voor uw eigen werknemers en klanten, u zal uw eigen CSR verbeteren, enz. De mogelijkheden om met ons samen te werken zijn eindeloos en wij bespreken met plezier hoe we uw sponsoring kunnen omzetten in een corporate partnership waar zowel u als het Museum beter van worden!

Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Partnerschappen

Soms gebeurt het dat iets wat als een kleine eenmalige actie begonnen is, uitgroeit tot een langdurig partnerschap waarin beide partners hecht samenwerken op basis van evenwaardigheid en het vinden van gezamenlijke voordelen. Verschillende van onze bedrijfs- en andere partners zijn reeds overtuigd van en betrokken bij zo’n zinvol en vruchtbaar partnerschap met het Museum.

Of u nu een langdurige financiële partner wordt, waarbij u ons helpt de meest uitdagende renovatieprojecten te realiseren, of u zoekt die perfecte relatie tussen uw noden en ons aanbod voor uw werknemers of klanten, er zijn altijd manieren om een gemeenschappelijke basis te vinden en het begin te schrijven van een mooi verhaal van samenwerking en gezamenlijke interesses.

Neem contact met ons op voor verdere informatie.

 

Voorbeelden:     

 • Solvay en het XperiLAB.be
 • WWF
 • Nationale Bank van België
Op de sociale media

En natuurlijk kun je ons steunen door over ons te praten op de vele sociale media. Deel en 'like' onze posts op Facebook, Instagram, Twitter of Tumblr, bekijk onze video's op Youtube, 'pin' je favoriete specimens op Pinterest, en geef je mening over onze tentoonstellingen op Tripadvisor en andere reviewsites.

 

Go to top