BioBlitz in het Brusselse Leopoldspark? DOE MEE!

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Kun je uren naar kleine beestjes kijken en wil je jou (en je gezin) onderdompelen in de entomologie? Ben je vrij op zaterdag 2 juni tussen 14 uur en middernacht? Dan is dit iets voor jou!

Een BioBlitz is een inventarisatie van het leven op een afgebakende oppervlakte – in dit geval het Leopoldspark – over een bepaalde periode – in dit geval op zaterdag 2 juni, van 14 uur tot middernacht. We verzamelen en inventariseren de insecten en spinnen in het park (de verzamelde exemplaren worden toegevoegd aan de museumcollecties). Waarom doen we dit? We willen nagaan of de aanpassingen van de voorbije jaren (werken aan de vijveroever in 2016, aanleg van een bloemenweide in 2013) gevolgen hebben voor de insecten- en spinnenpopulaties. Nieuw dit jaar: het Museum voor Natuurwetenschappen nodigt 20 gemotiveerde burgers (en hun gezin) uit om onder begeleiding van vier entomologen aan deze  BioBlitz deel te nemen. Interesse? Stuur je kandidatuur naar bioblitz@naturalsciences.be!

Nuttige info:

  • Je kunt je inschrijven voor de sessie van 14 tot 18 uur (observatie van soorten die overdag actief zijn), voor deze van  19.30 uur tot middernacht (observatie van soorten die actief worden tijdens de avond en nacht) of beide (van 14 uur tot middernacht met een pauze tussen 18 uur en 19.30 uur, een lichte maaltijd wordt voorzien). ER BLIJVEN NOG PLAATSTEN VOOR DE AVONDSESSIE.
  • Je kunt als gezin deelnemen (vanaf 8 jaar, kinderen worden begeleid door hun ouders).
  • Voor een goede organisatie vragen we je aan te duiden op welke momenten je zeker aanwezig kunt zijn.

Praktisch:

  • De BioBlitz vindt plaats op zaterdag 2 juni van 14 uur tot middernacht (3 deelnamemomenten mogelijk).
  • Het materiaal voor deze activiteit wordt voorzien door de medewerkers van het Museum.
  • Zorg voor aangepaste kledij (volgens de weersverwachtingen) voor zowel overdag als ‘s avonds (breng ook zonnecrème of een paraplu mee). De activiteit gaat ook door bij regenweer (eventueel in aangepaste vorm).

 

Schedule:
Go to top