Tijdelijke tentoonstelling » Walvissen & dolfijnen

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Walvissen & dolfijnen

vr, 14/08/2009 tot zo, 29/08/2010

Tentoongesteld in het Museum: 14/10/2009 > 29/08/2010

Een speelse reis onder water waar je de boeiende wereld van de zeezoogdieren ontdekt. Duiken toegestaan vanaf 6 jaar! Zet alvast je duikbril op!

Zin in een groot avontuur? Duik dan onder in de blauwe diepzee op zoek naar de bewoners van deze fascinerende wereld. Volg de walvissen en dolfijnen en bewonder deze duikers in volle actie. Beleef het verhaal van hun oorsprong. Leer alles over hun gastronomisch menu en de gulzigheid van een jonge walvis. Vergaap je aan hun verleidingskunsten en aan de geboorte van een kalf. Luister naar het gezang van de walvissen… Probeer je adem net zo lang in te houden als de potvis, voor je naar de oppervlakte opstijgt. Of zoek je weg met de sonar van de dolfijn.

Terug met je voeten op de grond. Ben je je bewust van de gevaren die deze dieren bedreigen? Jacht, vervuiling, visnetten … Luister naar de mening van de experts en doe mee aan het debat! Ontmoet de walvissen en dolfijnen van de Noordzee aan de Belgische kust. Wat moet er gebeuren bij de stranding van zeezoogdieren aan onze kust? Onze wetenschappers vertellen je er alles over.

 

Go to top