Tijdelijke tentoonstelling » HartsTocht

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

HartsTocht

wo, 14/12/2005 tot zo, 05/11/2006

Tentoongesteld in het Museum: 14/12/2005 > 05/11/2006

Je hart slaat gemiddeld 37 000 000 keer per jaar … en misschien wel meer als je verliefd bent. Maar hoe vaak heeft jouw hart al geslagen? Hoe werkt het? Wat is de bloeddruk? Wat gebeurt er bij een infarct, bij een beroerte of bij een ander hart- of vaatprobleem? Loop jij een risico? Kan je hartproblemen voorkomen?

Steek met ons van wal voor een reis binnenin je lichaam en ontdek een vaak nog onbekend terrein: je hart en bloedvaten. Volg de loop van de aders en slagaders in het menselijk lichaam. Zo verken je verschillende aspecten:

Het hart en hoe het werkt - Ken je de verschillende onderdelen van het hart? Is het hart van een mens anders dan dat van dieren?

Hart- en bloedvatensysteem - Bij elke hartslag stuurt het hart bloed naar heel je lichaam. Maar hoe werkt de bloedsomloop?

Je mooiste geschenk: bloed - Het bloed geeft essentiële informatie over je gezondheid (bloeddruk, samenstelling, bloedgroep, resusfactor, compatibiliteit van bloedgroepen …). Als je bloed geeft, red je anderen.

Luisteren naar je hart … is nadenken over je gezondheid - Leer meer over hart- en vaatziekten en hoe je ze kan genezen of voorkomen.

Geschiedenis van de kennis van het hart - Reis doorheen de tijd, op zoek naar geleerden die hebben bijgedragen tot de kennis van de structuur en de werking van het hart en de bloedvaten.

Hartstocht, een boeiend avontuur, een interactieve en didactische expo voor allen die begaan zijn met hun gezondheid en meer willen weten over hun lichaam en hoe het werkt. Vanaf 10 jaar.

Go to top