Tijdelijke tentoonstelling » Mosselen natuur

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Mosselen natuur

wo, 04/05/2005 tot zo, 02/07/2006

Tentoongesteld in het Museum: 04/05/2005 > 02/07/2006

Er zijn ook nog mosselen naast de pot. Met vele andere facetten van de mossel kan je kennis maken in de niet-alledaagse tentoonstelling Mosselen natuur, die bovendien verrassend leerrijk en vaak grappig is.

De mossel inspireert koks én kunstenaars! Bij de mosselteelt komt heel wat kijken: traditie, deskundigheid, nijverheid en duurzame ontwikkeling. Haar economisch belang mag daarom niet onderschat worden.

Mosselen gaan ook op reis. Zelf hoeven ze er niet veel voor te doen, hoewel je misschien vreemd zou opkijken! Ze doorkruisen heel Europa: alle mosselen die we in België eten, worden ingevoerd.

Hoe gezond zijn mosselen? Ze filteren dag in dag uit stoffen uit het water, die blijven wel eens in hun lijf zitten. Mag je dan nog altijd en overal mosselen eten? Tenslotte ziet het onderzoek naar geneeskundige toepassingen op basis van mosselen er veelbelovend uit.

Hou je niet van mosselen? Luister toch maar eens naar onze sympathieke mossel die je alles vertelt over zijn sifo's, zijn kieuwen, zijn parelmoer en - echt waar - over zijn parels!

Vind je het nu nog geen schattig dier?

In zee, op tafel, in de kunst of in het laboratorium: geniet zonder mate van onze tentoonstelling Mosselen natuur!

Go to top