Tijdelijke tentoonstelling » Kriebelbeestjes

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Kriebelbeestjes

Tentoongesteld in het Museum: 14/10/2004 > 15/05/2005

Ontdekt de bezoeker de micro-organismen die op zijn lichaam en in zijn huis leven.

Dankzij een 'krimpmachine' word je net zo klein als sommige ongewenste mini-gasten die je anders met het blote oog niet ziet.

Gewapend met vleugels kan je proberen net als een vlieg op een muur te klimmen en ondersteboven te hangen.

Je observeert niet enkel een vliegenkweek waar je de cyclus van ei tot imago kan volgen, maar ook een kolonie parasolmieren. Je ziet hoe ze hun dagtaken uitvoeren. Iedereen heeft zijn job: kindermeisje, wiedster, bladsnijder, vuilniswerkster en soldaat.

Klim rond in een gigantisch spinnenweb en hang met je hoofd naar beneden... als je durft.

Wat vind je het griezeligst: vliegenlarven in een open wonde, huismijt in je donsdeken of een snoezig spinnetje dat je been opkruipt? Test je koelbloedigheid.

Ben je dapper genoeg om je hand in een kriebelbeestjesdoos te steken?

Bekijk het fascinerende proces dat plaatsvindt wanneer voedsel bederft en zie wat gebeurt met de voedselrestjes die op de keukentafel blijven liggen. Je kan met een microscoop de creaturen bestuderen die in de keuken rondwaren. Weet je welke beestjes verzot zijn op koekjes en welke van het kattenvoer meesmullen?

In een beestige quiz kan je onder meer je kennis testen over de springcapaciteit van de vlo of over de bacteriën die in je lichaam huizen.

Dit alles maakt van Kriebelbeestjes een leuke, verrassende en boeiende doetentoonstelling voor kinderen van 5 tot 13 jaar, hun (groot)ouders, hun leerkracht en iedereen die deze ongekende wereld wil leren kennen!

Go to top