Tijdelijke tentoonstelling » Prehistorie – Do It Yourself!

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Prehistorie – Do It Yourself!

do, 18/10/2012 tot zo, 26/05/2013

Tentoongesteld in het Museum: 18/10/2012 > 26/05/2013

Ontdek hoe inventief onze voorouders gebruik maakten van de wereld rondom hen.

Eten kopen en klaarmaken, ons verwarmen, ons kleden, de verlichting aansteken … Voor ons is dit al lang geen dagtaak meer. We duwen gewoon op een lichtknop of zetten de verwarming aan als we het koud hebben.

Maar hoe was dit eigenlijk bij onze voorouders? Als ze licht wilden of voedsel, of als ze zich wilden verwarmen, zorgden ze zelf voor hun vuur. Om vlees te kunnen eten, moesten de mannen wapens maken, op jacht gaan en uiteraard niet zonder buit naar huis komen! Als ze een nieuwe jas nodig hadden, moesten ze eerst nog een dierenhuid te pakken krijgen, die ze dan konden afschrapen, proper maken en bewerken met naalden in been of boren in vuursteen!

In de prehistorie waren onze voorouders zeer creatief: zij gebruikten het materiaal dat ze in hun omgeving vonden. Door ervaringsgerichte ateliers, filmpjes en activiteiten in de zaal kan je aan den lijve ondervinden op welke manieren onze prehistorische voorouders hun gereedschappen maakten en gebruikten. Kan jij dieren vangen met zelfgemaakte hulpmiddelen, een dierenhuid bewerken en er kledij van maken? Een boeiende prehistorische ervaring. Kom het zelf uitproberen in de expo!


De expo Prehistorie – Do It Yourself! werd door het Museum voor Natuurwetenschappen gerealiseerd met het ‘Musée de la Préhistoire en Wallonie (Préhistosite de Ramioul)’ als partner. De ervaringsgerichte ateliers worden door hen geanimeerd in de expo zelf.

Prehistorie – Do It Yourself!, een duik in de verre geschiedenis voor het hele gezin en voor scholen (leerlingen van 9 tot 15 jaar).

Go to top