Tijdelijke tentoonstelling » Teddy en Beer

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 • visual van de tentoonstelling Teddy & Beer: een bruine beer en een knuffelbeer
 • een jonge bezoeker en haar teddybeer voor de tekening van een slapende ijsbeer in de tentoonstelling Teddy en Beer (foto: Thierry Hubin / KBIN)

Teddy en Beer

do, 18/10/2018 tot zo, 01/09/2019

Teddy & Beer: een tentoonstelling die kinderen met hun beer bezoeken.

Als kind had je waarschijnlijk een knuffelbeer. Maar ken je de echte beren wel? Ontdek ze in Teddy & Beer!

In onze tentoonstelling leer je veel over hun evolutie en hun ontmoetingen met de prehistorische mensen. Wanneer en waar zijn de beren ontstaan? Hoelang leven mensen en beren in Europa samen? Leefden er holenberen in onze gewesten? Maakten prehistorische mensen er jacht op?

De tentoonstelling doorgrondt ook hun levenswijze. Hoeveel soorten beren zijn er nu nog? Wat zijn hun kenmerken? Wie zijn ze? Waar leven ze? Zijn ze echt zo lomp? Zijn er goede zwemmers, klimmers of hardlopers bij? Eten ze uitsluitend honing? Nemen ze allemaal een lange winterrust? Zou de yeti een beer zijn?

Ook de complexe relatie tussen mensen en beren komt aan bod: in sommige gebieden en periodes worden beren vereerd; in andere bejaagd, gevreesd, uitgeroeid, bespot of opgevoerd als circusdier. Vandaag zijn ze overal beschermd – ze hebben het zelfs tot embleem van bepaalde streken gebracht – maar zes soorten zijn met uitsterving bedreigd. Is het mogelijk dat er binnenkort alleen nog knuffelberen bestaan? WWF, partner van de expo, stelt een van zijn beschermingsprojecten voor de beer voor. Steun hen!

In Teddy & Beer nodigen talrijke opgezette exemplaren, fossielen, multimediale middelen, filmpjes, interactieve opstellingen, 3D-reconstructies en natuurlijk ook knuffelberen alle kinderen van 4 tot 44 jaar uit om deze fascinerende wilde dieren te ontmoeten

KINDERPARCOURS: Kom met je knuffelbeer.
Met hun knuffelbeer en een speciale badge kunnen de jongsten (vanaf 4 jaar) een parallel interactief parcours volgen dat speciaal voor ze uitgedacht werd. Door te observeren, na te bootsen, te vergelijken en bijeen te brengen ontdekken ze spelenderwijs de wereld van de beren!

Deze tentoonstelling is een door het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen verwezenlijkte aanpassing van een tentoonstelling van het Nationaal Natuurhistorisch Museum (Parijs), die deze op basis van de oorspronkelijke versie van het Natuurhistorisch Museum van Toulouse ontworpen en gerealiseerd heeft.

#expobearbrussels

Openingsuren en tarieven
Openingsuren
 madiwoedovrzazo
Schooljaargesloten9.30
17.00
9.30
17.00
9.30
17.00
9.30
17.00
10.00
18.00
10.00
18.00
Belgische schoolvakanties (van minimum een week) en weekendsgesloten10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
 • Tickets voor tijdelijke tentoonstellingen zijn verkrijgbaar tot een uur voor sluitingstijd
 • Tickets voor permanente zalen zijn verkrijgbaar tot een half uur voor sluitingstijd.
 • Het Museum is gesloten op 25 december, op 1 januari en op 1 mei.
 • Vind hier de data van de schoolvakanties in België.
Tarieven (vaste zalen + Teddy & Beer)
 • 7 € : 4-17 jarigen (vergezeld door een betalende volwassene) 
 • 8,50 € : studenten*, CJP, 65+, Vrienden van het Instituut, personen met een handicap, FED+
 • 9,50 € : volwassenen

* Belgische studenten van 17 tot 26 jaar met een geldige studentenkaart en studenten BILL/EYCA

Toegang tot de permanente en de tijdelijke tentoonstellingen is gratis voor:

 • iedereen op elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u,
 • kinderen van 0-3 jaar voor Teddy & Beer en van 0-5 jaar voor de vaste zalen (vergezeld door een betalende volwassene),
 • abonnees van het Museum,
 • 1 begeleider per persoon met een handicap,
 • houders van een ICOM kaart,
 • leerkrachten met de Lerarenkaart, Carte Prof of de internationale kaarten van ITIC.

Ben je gebeten door het Museum? Neem dan een jaarabonnement en bezoek onze 10 000 m² vaste zalen en tijdelijke tentoonstellingen! Bovendien krijg je nog 20 % korting op onze vakantieateliers en 10 % op alle boeken, spellen, souvenirs ... die je in de MuseumShop koopt. En met je abonnement geniet je ook prijsvermindering bij onze partners:  Abonneevoordelen_partners_2018.pdf

30 €: volwassenen

20 €: 6-17-jarigen (vergezeld door een betalende volwassene), studenten, 65+, Vrienden van het Instituut, personen met een handicap | Het jaarabonnement is beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar tot het einde van de tentoonstelling.

Vul nu het inschrijvingsformulier in.

B-dagtrip: Voordeelformules Trein + Teddy & Beer

Naar het Museum? Met een B-dagtrip natuurlijk! NMBS biedt je zeer voordelige all-in formules (trein H/T + toegang tot het Museum) aan om het Museum en zijn tentoonstellingen te bezoeken.

Opgelet:

 • De B-dagtrip biljetten moeten aan de kassa van het Museum worden ingewisseld voor toegangstickets. Gelieve uw B-dagtrip online tickets afgedrukt mee te brengen.

  Groepen dienen steeds tijdig vooraf te reserveren, eerst in het Museum en daarna bij de spoorwegen.
 • De eerste woensdag van de maand is het Museum (vaste zalen én tijdelijke expo) gratis vanaf 13.00 uur. Die namiddag is het dan ook niet interessant om met een B-dagtrip te komen.

Andere vragen? Zie onze praktische informatie.

Go to top