Werkbladen

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Kom je met een groep of individueel op vrij bezoek en zoek je daarvoor nog een geschikte didactische opdracht? Onze thematisch uitgewerkte werkbladen prikkelen de (onder)zoekende geest van onze jonge bezoekers. Met de gerichte vragen en opdrachten in de werkbladen kan je ze het thema van de bezochte zaal beter leren kennen. De onderstaande onderverdeling in leeftijdscategoriën geeft de moeilijkheidsgraad aan. Je kan ook gerust de werkbladen volgens eigen wens combineren of herwerken.

een miniatuurdinosaurus in augmented reality op de Sauria-app (foto: KBIN)

Sauria: een nieuwe bezoekerservaring

Doelgroepen:
Kids, Families, Volwassenen

Bezoek de grootste Galerij van de Dinosauriërs in Europa nu ook met deze uitdagende app en bijhorende papieren plooikaart (ter plaatse gratis beschikbaar).

De Sauria-kaart neemt jou en je team mee op ontdekkingstocht door de Galerij van de Dinosauriërs en de mosasauriërzaal. De app vuurt vragen op je af om vijf beruchte ‘sauriërs’ in je collectie te krijgen. Je kan ze daarna via je smartphone of tablet laten verschijnen op de kaart.

Sauria kan je gratis downloaden aan de ingang van de Galerij van Dinosauriërs, waar je ook de plooikaart vindt.

De Sauria-kaart leidt je naar vijf ‘sauriërs’. De app ontvangt signalen van zenders om vragenreeksen te starten die je aan je team kan voorleggen. Elke vragenreeks eindigt met een AR-ervaring (Augmented Reality) en door juist te antwoorden kan je de sauriërs in 3D laten verschijnen op de kaart.

Als extraatje kan je foto’s maken van je mysterieuze collectiestukken, die je op elk moment kan bekijken en delen met je vrienden. De app houdt ook alle vragen en antwoorden bij, samen met de vrijgespeelde sauriërs in je collectie. Zo kan je thuis alles herbekijken en nalezen.

Ga jij met je team de Sauria-uitdaging aan en maak je een complete collectie? Rep je met een volle batterij naar het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel!  Let op, er hangt al een verrassing in de lucht …

Ideaal om samen met vrienden of familie te doen! Deze bezoekerservaring duurt ongeveer een uur.

www.sauria.app

Voorwaarden:

Download gratis via de App Store of Google Play. De toegang tot het Museum is betalend, de kaart is gratis ter plaatse beschikbaar.

 

The meteorite when being discovered - Photograph by Vinciane Debaille (ULB)

Parcours voor kinderen: Winterparcours

Doelgroepen:
Kids, Families

Brrrr, ‘t is winter in het Museum! Trek je warme jas en wanten aan, zet je muts op, en kom aan de hand van dit Winterparcours dieren en wetenschappers tegen, die niet voor de kou vrezen!

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun familie. Het parcours duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee door twee zalen van het Museum: de Galerij van de Dinosauriërs en de zaal 250 Jaar Natuurwetenschappen.

Het parcours is drietalig (NL-FR-ENG) en gratis beschikbaar in pdf (formaat A3 en A4) hieronder.

Leeftijdscategorie:
van 8 tot 12 jaar oud
Voorwaarden:

Gratis beschikbaar

Trichopteryx dixoni

Parcours voor kinderen: Babydieren

Doelgroepen:
Kids, Families

Ontmoet op dit parcours de babydieren van het verleden, van vandaag en van de toekomst. Vind onderweg de 6 letters van het mysterieuze woord en ga naar de MuseumShop om een super kaart te ontvangen. Je zult er grappige foto’s mee kunnen maken, van jou, je familie, je vrienden … 

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun familie. Het parcours Babydieren duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee door de Galerij van de Dinosauriërs, de Galerij van de Evolutie en de zaal BiodiverCITY.

Het parcours is drietalig (NL-FR-ENG) en gratis beschikbaar in pdf (formaat A3 en A4) hieronder.

Leeftijdscategorie:
van 6 tot 12 jaar oud
Voorwaarden:

Gratis beschikbaar

'Onze Natuurlijke Selectie': animatievideo's over zes niet-te-missen Museumstukken. (Beeld: KBIN)

Gratis videogids op je smartphone: Onze Natuurlijke Selectie

Doelgroepen:
Kids, Families, Volwassenen

Verander je smartphone in een videogids met de gratis izi.TRAVEL-app en bewandel het parcours 'Onze Natuurlijke Selectie'! Korte video's vertellen je het verhaal van zes niet-te-missen Museumstukken aan de hand van anekdotes, exclusieve archieffoto’s en leuke animaties, te beginnen bij de bultrugwalvis die in de inkomhal hangt.

De videogids neemt je daarna mee naar onze wereldberoemde Iguanodons van Bernissart en naar de 'Sea-rex' – een 12,5 meter lange mosasaurus! Je ontdekt ook het verhaal van het paardje van Messel, van de mammoet van Lier en van de neanderthalers van Spy.

Download de korte video’s gratis op je smartphone of tablet via de izi.TRAVEL-app (er is een wifi-hotspot in de inkomhal van het Museum). De videorondleiding door onze vaste zalen duurt een goeie 30 minuten en is beschikbaar in het Nederlands, Frans of Engels. De video's - elk maximum twee minuten - staan ook op YouTube.

Voorwaarden:

Free

Visual Trail "Our Masterpieces": two kids ready to follow a trail

Gratis parcours voor kinderen: Onze topstukken (6-8 / 9-12)

Doelgroepen:
Kids, Families

Moderne en uitgestorven dieren, zelfs dieren uit de toekomst, fossielen, (buiten)aardse mineralen, mensen en prehistorische objecten… Het is duidelijk dat je meer dan één bezoek aan het Museum nodig hebt om alles te kunnen zien! Maar dankzij deze parcours kan je al 12 van onze Topstukken ontdekken.

Deze twee parcours (6-8 jaar en 9-12 jaar)  duren ongeveer 60 minuten en nemen je mee door de Galerij van de Dinosauriërs, de Zaal van de Mosasauriërs, de Galerij van de Evolutie, de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen en de Galerij van de Mens.

De parcours bestaan in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Russisch en Spaans. Je kunt elke versie in pdf downloaden in de Media-blok hieronder.

Leeftijdscategorie:
van 6 tot 12 jaar oud
Voorwaarden:

Gratis beschikbaar

Galerij van de Dinosauriërs in Street View

Wandel online door ons Museum dankzij Google

Doelgroepen:
Individu

Het Museum voor Natuurwetenschappen heeft 5 online tentoontellingen gemaakt voor het 'Google Arts & Culture'-platform:

Je leert er de meest intrigerende museumstukken kennen, zoals de Steen van Chaleux, de Mammoet van Lier, of de ‘Sea rex’ Hainosaurus Bernardi. Verhalen worden verteld aan de hand van tekst, hogeresolutiefoto’s en video’s, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Je vindt op de pagina die gewijd is aan ons Museum ook de volledige Street View van onze permanente zalen voor een online bezoek met  meer dan 200 uitgelichte museumstukken.

En met een Google Cardboard en de app van Google Arts & Culture kan je zelfs in virtual reality rondkijken in de zalen, onder de noemer 'A Short Guided Tour'.

Bernissartia fagesii, de kleine krokodil van Bernissart (foto: Thierry Hubin / KBIN)

Parcours voor kinderen: Black Jaune Rood

Doelgroepen:
Kids, Families

Met het Black Jaune Rood parcours ontdek je fantastische fossielen die in België zijn gevonden. Vul de kaart in op de voorkant en ga naar de MuseumShop om je mashup-kaart te ontvangen. Je zult er grappige foto’s mee kunnen maken, van jou, je familie, je vrienden … 

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun familie. Het parcours duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee door de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen, de Galerij van de Dinosauriërs, de Zaal van de Mosasauriërs en de Galerij van de Mens.

Het parcours is drietalig (NL-FR-ENG) en gratis beschikbaar in pdf hieronder.

Leeftijdscategorie:
van 6 tot 12 jaar oud
Voorwaarden:

Gratis beschikbaar

Tyrannosaurus rex

Parcours voor kinderen: Jurassic World

Doelgroepen:
Kids, Families

Met dit parcours ontmoet je de sterren van Jurassic World. Vind onderweg de 6 letters van het mysterieuze woord en ga naar de MuseumShop om een super kaart te ontvangen. Je zult er grappige foto’s mee kunnen maken, van jou, je familie, je vrienden … 

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun familie. Het parcours duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee door de Galerij van de Dinosauriërs en de Zaal van de Mosasauriërs.

Het parcours is drietalig (NL-FR-ENG) en gratis beschikbaar in pdf hieronder.

Leeftijdscategorie:
van 6 tot 12 jaar oud
Voorwaarden:

Gratis beschikbaar

Go to top