Activiteit voor iedereen: Nocturne APENSTREKEN + lezing van Zjef Pereboom (NL)

Prachtig nieuw gorillavrouwtje Mayani bij groep in ZOO Antwerpen (foto: ZOO Antwerpen)

Naar aanleiding van onze tentoonstelling APENSTREKEN stellen we u maar liefst 11 nocturnes voor! Bezoek de tentoonstelling van 17.30 tot 21.30 uur en volg vanaf 19.00 uur een lezing ofwel een documentaire gevolgd door een debat. 

De nocturne vindt plaats op 03.05.2018: Zjef Pereboom geeft een lezing (in het Nederlands) getiteld Onderzoek in de zoo; progressieve conservatie in het veld.

Over apen en mensen: wetenschap en natuurbescherming vóór en dóór lokale partners. De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) is er niet enkel voor de dieren in de Zoo van Antwerpen en Planckendael. Wij zijn ook actief voor het behoud van biodiversiteit: onze natuurbeschermings-programma’s in Brazilië en Centraal Afrika dragen bij aan de bescherming van primaten en hun natuurlijk leefomgeving, en de bevordering van het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het bijzondere van deze projecten is dat wij werken in niet-beschermde bossen, en dat de lokale gemeenschappen daarbij een cruciale rol spelen. Deze voordracht geeft een beknopte uiteenzetting over hoe “de Zoo” wetenschappelijk onderzoek, training en ontwikkeling van kennis en vaardigheden inzet, om samen met de lokale bevolking bedreigde primaten en hun leefomgeving te beschermen.

Praktisch :

  • 17.30 > 21.30 uur: vrij bezoek aan de expo APENSTREKEN (de andere museumzalen zijn gesloten)
  • 19.00 uur: lezing in het grote auditorium | in het Nederlands
  • Het Dino Café is open tot 19.00 uur
  • Zonder reservering
Go to top