Activiteit voor iedereen: Kennis en koffie: Arkhane, de nieuwe Allosaurus (18+)

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Schedel van nieuwe Allosaurus Arkhane (foto: Thierry Hubin / KBIN)

In wereldpremière in ons Museum: Arkhane! Het is een authentiek fossiel skelet van een nieuwe soort Allosaurus, een roofdino die zo’n 155 miljoen jaar geleden (bovenjura) op aarde rondliep. Het is voor 70 % compleet en 8,7 meter lang.  

Een gids neemt je eerst mee in de Galerij van Dinosauriërs waar je de evolutie, kenmerken en familieleden van Arkhane ontdekt. De theropoden, waaronder de allosaurussen, waartoe Arkhane behoort, waren de machtige en vreeswekkende dinosaurussen die op andere dinosaurussen jaagden. Ze liepen op hun twee achterpoten en gebruikten hun staart als tegengewicht. Je ontdekt ook welke soorten niet uitgestorven zijn, en nu nog steeds op aarde rondlopen/vliegen. Daarna ontmoet je paleontoloog Koen Stijn en Arkhane in de Galerij van de Evolutie

 

Details

Doelgroepen:
Volwassenen
Type:
Kennis en koffie
Tijdsduur:
02:00
Leeftijdscategorie:
Vanaf 18
Maximum aantal deelnemers:
20
Voorwaarden:
  • Voor individuele deelnemers: € 10 (toegang Museum, animatie en koffie), op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur (voor de data en thema’s zie onze agenda)
  • Voor groepen: toegangsprijs voor groepen + € 4 per persoon
  • Reserveren voor Kennis en koffie is noodzakelijk. Stuur hiervoor een mail naar reserveringen@naturalsciences.be of telefoneer naar 02 627 42 52 op werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.
  • Interesse en/of vragen: reserveringenreserveringen@naturalsciences.be
Go to top