Activiteit voor iedereen: Nocturnes Antarctica

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Bezoekers voor de projectieschermen over duiken in de tentoonstelling Antarctica (foto: Thierry Hubin, KBIN).

Op donderdag 05.12, 06.02, 05.03, 02.04, 07.05 en 04.06, van 17.00 tot 21.00 uur: beleef 'happy hours' in ons Museum met onze tentoonstelling Antarctica en de Galerij van de Dinosauriërs, en krijg presentaties over nieuw wetenschappelijk onderzoek in het Zuidpoolgebied. Het Museum biedt je bovendien een 'Antarctisch' drankje aan. En voor de kleine honger is er het DinoCafé.

Tarieven: €9,50 (volwassenen) | €7 (4-17 jaar oud)

 

Projectie van de documentaire “Hunt for the giant squid” (National Geographic Wild)

Op donderdag 5 maart, om 18.30 uur, stelt Dr. Claude De Broyer, marien bioloog en Antarcticakenner, (in het Frans) een door Sir David Attenborough in het Engels becommentarieerde documentaire van dertig minuten voor.

Een internationaal team van drie wetenschappers ging op zoek naar de ‘kolossale inktvis’, de op een na grootste inktvissoort ter wereld. De ‘chief scientist’ van dit team, Dr. Claude De Broyer, was toen werkzaam op het Koninklijk Belgisch Instituut. Het was een van de allereerste keren dat mensen de diepe wateren van de Antarctische Oceaan te in een duikboot kenden. Ze doken tot 1000 m diep, filmden de heel gevarieerde en kleurrijke dieren op de zeebodem en ontdekten nieuwe soorten reuzeninktvissen en indrukwekkende zwermen krill.

 

Go to top