Activiteit voor iedereen: Het Museum gaat gedeeltelijk weer open

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Onze houten Iguanodon, voor het museum, met zijn masker (foto: Stéphane Van Israël, KBIN)

Mis je de dinosauriërs? Heb je de tijdelijke tentoonstelling Antarctica nog niet bezocht? Dan hebben we goed nieuws: je kan ze nu heel veilig bekijken als je ons ‘heropeningsparcours’ volgt! Koop je tickets alleen online. En draag een mondmasker (verplicht vanaf 12 jaar!)

Omdat wij onze bezoekers op een veilige manier willen onthalen, werkten we een bewegwijzerd parcours met eenrichtingsverkeer uit. Eerst kom je in de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen, daarna in de Galerij van de Dinosauriërs en tot slot in de tijdelijke tentoonstelling Antarctica.

We breiden het parcours uit vanaf 30.06.2020

Vanaf 30 juni kan je kiezen voor een kort of een iets langer parcours.

Het korte parcours begint met de zaal 250 jaar natuurwetenschappen. Het stuurt je daarna de Galerij van Dinosauriërs in, waar je je favorieten terugvindt. Je kan afsluiten met de tijdelijke expo Antarctica.

Je kan ook kiezen voor het iets langere parcours. Het begint op de benedenverdieping waar je de opgravingen in de mijn van Bernissart kan bezoeken of de Mosasauriërs (zeereptielen uit dezelfde periode). Daarna stuurt het je de Galerij van de Evolutie in. Daar zie je dieren uit verleden, heden en toekomst. En je (her)ontdekt er Arkhane, de Allosaurus ... die tot het voorjaar 2021 bij ons blijft. Dit langere parcours is iets moeilijker met de buggy af te leggen, want er zijn enkele trappen te nemen.

Je krijgt maximum twee uur de tijd om het parcours te doen, maar dat volstaat ruimschoots. 

Je kan DE TICKETS UITSLUITEND ONLINE KOPEN: je betaalt hiervoor de prijs ‘permanente zalen’ (van 0 tot 7 €). We hebben de dag in tijdsblokken verdeeld, zodat het aantal bezoekers over de hele dag verspreid wordt. We willen er de aandacht op vestigen dat de Nationale Veiligheidsraad, met het oog op een uitweg uit de Covid-19-crisis, maatregelen in verband met de openingstijden uitgevaardigd heeft. Daarom kun je het Museum alleen maar bezoeken tijdens het tijdsblok dat op je ticket vermeld staat – je kiest dat tijdsblok bij de aankoop van je ticket – en mag je niet langer dan twee uur in het Museum mag blijven. Dit zal strikt toegepast worden. Om de quota's te respecteren, moeten bezoekers die van het gratis tarief (zie hieronder) profiteren, een gratis ticket nemen via de online verkoopsiteOpgelet: aangezien het Museum om 18 uur sluit, krijgen de bezoekers die het tijdsslot van 16.30 uur of 17.00 uur kozen, respectievelijk slechts 1.30 uur of 1 uur bezoektijd.

Langs het parcours plaatsen wij pompjes met hydroalcoholische gel en de begeleidende museumwerkers dragen mondmaskers. Naast de (nu gesloten) vestiaire staan er automatische lockers/bagagekastjes, die we na elk gebruik ontsmetten. Volgens de beslissingen van het overlegcomité is het dragen van een mondmasker verplicht in het Museum (wegwerpmasker, stoffen masker, sjaaltje) vanaf 12 jaar.

Richtlijnen voor bezoekers

Voor de veiligheid van alle bezoekers en van ons personeel vragen we om volgende richtlijnen na te leven:

 • Breng geen picknick mee (je mag de binnen- en buitenpicknickplaatsen niet gebruiken en op het bezoekersparcours is het verboden om te eten of te drinken; het DinoCafé is terug open vanaf 30 juni en toegankelijk aan het einde van het parcours).
 • Reis licht: geen grote tassen, steps of hinderlijke voorwerpen (de vestiaire is dicht). Je mag een kinderwagen meebrengen, maar we raden het af (je kan hem niet makkelijk kwijt aan de vestiaire).
 • Kom met maximum 5 leden per gezin op bezoek.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Museum vanaf 12 jaar.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand van de andere bezoekers. Dit geldt voor het hele parcours en ons begeleidend personeel zal hierop toezien.
 • Mensen met beperkte mobiliteit nemen uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be of 02 627 41 98), zodat wij hun komst kunnen voorbereiden. Alleen bezoekers met een beperkte mobiliteit mogen de liften gebruiken.

Wie deze richtlijnen niet naleeft, kan de toegang tot het museum worden geweigerd.

En dit nog:

 • Het DinoCafé is terug open vanaf 30 juni en toegankelijk aan het einde van het parcours. Daar kan je opnieuw warme en koude drank en kleine hapjes kopen. De zitplaatsen zijn beperkt vanwege de afstandsmaatregelen.
 • De MuseumShop is terug helemaal open en is voor of na het parcours toegankelijk.
 • De picknickplaatsen binnen en buiten het Museum en de vestiaire blijven tot nadere instructies gesloten.
 • Voorlopig is het gratis museumbezoek op de eerste woensdag van de maand niet meer van toepassing.
 • De parking is enkel toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. We raden u sterk aan met het openbaar vervoer te komen.

Toegang tot ons ‘heropeningsparcours’ is gratis voor:

 • kinderen van 0-5 voor vergezeld door een betalende volwassene,
 • abonnees van het Museum voor Natuurwetenschappen,
 • 1 begeleider per persoon met een handicap,
 • houders van een voucher of één van de volgende kaarten (mee te nemen op het bezoek): ICOM, Brussels Card, Pers, Attraction & Tourisme en Belspo 
 • leerkrachten met de Lerarenkaart, Carte Prof of de internationale kaarten van ITIC.

teachercards

 

Details

Doelgroepen:
Individu
Type:
Culturele activiteiten
Go to top