Activiteit voor iedereen: Nocturne APENSTREKEN + film & debat Virunga, de l'espoir pour tout un peuple (FR)

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

H.K.H. prinses Esmeralda van België (foto: Thierry Hubin / KBIN)

Naar aanleiding van onze tentoonstelling APENSTREKEN stellen we u maar liefst 11 nocturnes voor! Bezoek de tentoonstelling van 17.30 tot 21.30 uur en volg vanaf 19.00 uur een lezing ofwel een documentaire gevolgd door een debat.

De vijfde nocturne vindt plaats op 18.01.2018 met de documentaire Virunga, de l'espoir pour tout un peuple (in het Frans).

De film over het Nationaal Park Virunga is geschreven door H.K.H. Prinses Esmeralda van België en Nicolas Delvaulx.

  • In aanwezigheid van H.K.H. Prinses Esmeralda van België en Dhr. François-Xavier de Donnea – Minister van Staat, Trustee Virunga Foundation (UK), Voorzitter van het Belgisch Virungafonds vzw, Voorzitter van de Raad van het Garambapark (DRCongo) en bemiddelaar van het partnership voor de Bossen van het Congobekken - en regisseur Nicolas Delvaulx

 

Boekvoorstelling Virunga, archieven en collecties van een uitzonderlijk park door de auteurs, Patricia Van Schuylenbergh en Han de Koeijer (red.). Presentatie aan de stand in de hall van het Museum van 17u30 tot 18u30. Boek (in NL, FR, ENG) ter plekke te koop, of achteraf in de museumwinkel aan 19,50 euro.

Uitgevers: Koninklijk Museum voor Midden-Afrika | Partnerschap met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Gezamenlijke uitgave met Philippe de Moerloose. Reeks « Collecties van het KMMA » 184 blz.

  • Vandaag, net als in het verleden, geniet het Nationaal Park Virunga, het voormalige Nationaal Albert Park, van een internationale reputatie en erkenning. Het is het eerste nationaal park op het Afrikaanse continent, gecreëerd door de Belgen, met de steun van Amerikaanse wetenschappers om de berggorilla beter te kunnen beschermen. Deze leeft verspreid over een uitgestrekt gebied dat bestaat uit een diversiteit aan natuurlijke habitats met uitzonderlijke fauna en flora, die koste wat kost onaangetast moesten blijven. De collecties van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen bewaren een belangrijk deel van het documentaire erfgoed dat is samengesteld in dit park en dat zijn meeslepend – en soms moeilijk – menselijk avontuur vertelt. Archieven, wetenschappelijke publicaties, foto’s, kaarten en vooral multidisciplinaire collecties die het resultaat zijn van expedities op het terrein vormen een indrukwekkend kapitaal aan kennis. Tot op de dag van vandaag kunnen researchers en zij die verantwoordelijk zijn voor het milieubehoud, hieruit putten voor hun onderzoek.

 

Praktisch :

  • 17.30 > 21.30 uur: vrij bezoek aan de expo APENSTREKEN (de andere museumzalen zijn gesloten)
  • 17.30 > 18.30 uur: boekvoorstelling Virunga, archieven en collecties van een uitzonderlijk park door de auteurs
  • 19.00 uur: projectie van de documentaire en vraag-antwoordronde in het grote auditorium | in het Frans
  • Het Dino Café is open tot 20.30 uur
  • Zonder reservering
Go to top