Activiteit voor iedereen: Dino Family Day: gratis animaties

Plateosaurus Ben blaast de 10 kaarsjes uit op de taart voor de verjaardag van de Galerij van Dinosauriërs.

Om de tiende verjaardag van de Galerij van de Dinosauriërs te vieren heeft het Museum een heuse Dino Family Day in petto, op zondag 17 december (10 tot 18 uur), met gratis animaties! Toegang tot het Museum is aan de gebruikelijke tarieven.

 

Een wedstrijd ‘dino’s maken met LEGO®-steentjes’

Het bedrijfje Amazings, gespecialiseerd in evenementen en kunst met de befaamde Deense steentjes, wil kinderen hun creativiteit de vrije loop laten gaan tijdens een wedstrijd ‘dino’s maken met LEGO®-steentjes’. Een realistische dinosaurus of eentje helemaal uit de verbeelding: alles mag! De winnaar krijgt een LEGO®-doos met Ben de Plateosaurus in zijn ‘natuurlijke omgeving’ en, met als bonus, een paleontoloog van vandaag.

De set telt bijna 300 stukjes (formaat 12x26x15cm) en kost 50€. Er zijn slechts 500 exemplaren te koop, enkel op 17 december in het Museum (tot uitputting van de voorraad). Reserveer uw exemplaar op www.dinoben.be.

Paleontoloog spelen

De Belgische Vereniging voor Paleontologie verzorgt animaties rond paleontologie voor klein en groot.

  • Fossielen opgraven in zand – de kinderen mogen de fossielen houden !
  • Plateo-quiz die je kennis test over Plateosaurus ‘Ben’. De winnaar krijgt een fossiel.
  • Taxonomie of hoe fossielen herkennen en klasseren

PaleoLAB

Het paleoLAB opent zijn deuren voor kinderen van 5 tot 12 jaar (vergezeld van een volwassene). De kans om in de huid van een paleontoloog te kruipen en tal van concrete activiteiten te doen: het skelet van stegosaurus in ware grootte in elkaar steken, authentieke fossielen opgraven, ontdekken hoe men afgietsels maakt …

Vrij bezoek van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur

Dino-tattoos

En je kunt een dino-plaktattoo laten ‘zetten’.

KIDS DAYS APENSTREKEN met het Jane Goodall Institute Belgium

Zoals elke derde zondag van de maand, ontmoet u de vrijwilligers van het Jane Goodall Institute Belgium, in het kader van onze expo APENSTREKEN. Ze verzorgen gratis animaties.

  • Doe mee aan een quiz en kom te weten wat het Jane Goodall Institute doet om de chimpansees te redden, en hoe je zelf vanuit België het verschil kunt maken.
  • Atelier ‘Hang eens de aap uit!’ (8-12 jaar): Kan je je voorstellen hoe het is om in het regenwoud op te groeien? Om van tak naar tak te slingeren? Om samen met andere apen eten te zoeken en je in het woud uit de slag te trekken? Kom dan naar het interactieve atelier en kruip in de huid van een bonobo, chimpansee, gorilla of orang-oetan. In het Nederlands van 14.00 tot 15.30 uur (Frans van 15.45 tot 17.15 uur). Inschrijven de dag zelf aan de stand van het Jane Goodall Institute rechttegenover de expo APENSTREKEN.

Praktische info

  • Waar? In de Galerij van deDinosauriërs en de Mineralenzaal
  • Wanneer? 17.12.2017, van 10.00 tot 18.00 uur; het paleoLAB is gratis van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Kostprijs? De animaties zijn gratis, toegang tot het Museum is aan de gebruikelijke tarieven.

Medias

Kinderen klasseren fossielen op de stand van de  Belgische Vereniging voor Paleontologie  (foto: Thierry Hubin / KBIN)
paleoLAB
Kids Day (photo: Jane Goodall Institute Belgium)
Go to top