Nieuws

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Internationale Dag van de Biodiversiteit 2023
23/05/2023

Van akkoord naar actie: herstel van de biodiversiteit

post by
Kelle Moreau

Sinds de eerste wereldwijde overeenkomst over biodiversiteit in 1992 volgden meerdere overeenkomsten elkaar op, met het Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework uit december 2022 als meest recente.

Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine krijgt een safetybriefing voor aanvang van zijn vlucht boven de Noordzee. (Beeld: KBIN/BMM)
22/05/2023

30 jaar Belgisch luchttoezicht boven de Noordzee

post by
Kelle Moreau

Hoewel het Belgische deel van de Noordzee slechts 0,5% van de Noordzeeoppervlakte vertegenwoordigt, ligt het in een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld en combineert het een groot aantal menselijke activiteiten op een beperkte ruimte.

Oog van een neushoorn (beeld: Fritha Langerman)
09/05/2023

FREIGHTED: 500 jaar verzamelen en tentoonstellen van de neushoorn

post by
Charlotte Degueldre

In deze reizende installatie richt de Zuid-Afrikaanse kunstenares Fritha Langerman, van de Michaelis School of Fine Art (Universiteit van Kaapstad) de aandacht op de noodlottige situatie van de met uitsterven bedreigde diersoorten, in het bijzonder de neushoorn.

Categorieën:
Evenementen
© Les Curiosités animées du Museum des Sciences Naturelles - 400 coups
06/02/2023

Bright Festival : van 16 tot 19 februari

post by
Alexandra Badila

Bright Festival, het Brussels lichtfestival, bezorgt je vier schitterende avonden van 16 tot en met 19 februari 2023.

Deze keer laat het evenement zijn licht laten schijnen over drie Brusselse wijken: de Koningswijk, de Europese wijk en de wijk Lehon.

Categorieën:
Evenementen
Staatssecretaris Thomas Dermine overhandigt de sleutels van het Klimaatcentrum aan Wetenschappelijk Directeur Valerie Trouet en Operationeel Directeur Ella Jamsin.
12/12/2022

Inhuldiging van het Belgisch Klimaatcentrum

post by
Kelle Moreau

Op 29 november 2022 hebben staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine, wetenschappelijk directeur Valérie Trouet en operationeel directeur Ella Jamsin het Klimaatcentrum op de "Space Pole" in Ukkel officieel geopend.

Pagina's

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top