Nieuws

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Collection of skulls from the medieval Coxyde abbey cemetery conservated at RBINS (Photo: Thierry Hubin; Collection RBINS)
28/03/2023

HOME-onderzoeksproject beveelt repatriëring aan van historische menselijke resten uit voormalige Belgische kolonies én oprichting van centraal aanspreekpunt

post by
Reinout Verbeke

Een multidisciplinair onderzoeksteam, gecoördineerd door ons Instituut, pleit voor een wetswijziging om de repatriëring van menselijke resten te vergemakkelijken wanneer een aanvraag wordt gedaan, en om de commerciële handel van menselijke resten te verbieden.

Butterflies specimens from the AMNH collections. (Photo: AMNH)
24/03/2023

Meer dan 1 miljard natuurwetenschappelijk exemplaren in musea wereldwijd

post by
Reinout Verbeke

Onderzoekers hebben voor het eerst een inschatting gemaakt van hoeveel specimens (of natuurhistorische objecten) 73 van 's werelds grootste natuurhistorische musea – waaronder het KBIN – bewaren: meer dan 1 miljard, zo blijkt.

Monography of the fossil chondrichthyan fishes in the collection of the Royal Belgian Institute of Natural Sciences. (Photo: Adriano Vandersypen, RBINS)
23/03/2023

Monografie biedt overzicht van fossiele kraakbeenvissen in onze collectie

post by
Reinout Verbeke

Twee experts geven in een nieuw en rijk geïllustreerd naslagwerk een overzicht van de fossiele kraakbeenvissen, waaronder haaien, in de collecties van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Offshore windpark in het Belgisch deel van de Noordzee. (Beeld: KBIN)
22/03/2023

Milieueffecten van offshore windparken: Voorbereiden op meer windparken in de Belgische Noordzee

post by
Kelle Moreau

De wetenschappers die de milieueffecten van offshore windparken in het Belgisch deel van de Noordzee monitoren, focussen in hun jongste jaarverslag op de verdere ontwikkeling van het pr

Onder volle zee verstaan we de internationale wateren die buiten de rechtsbevoegdheid van landen liggen. (Beeld: Christopher Michel, CC BY 3.0, Wikimedia Commons)
08/03/2023

Nieuw verdrag beschermt biodiversiteit op volle zee

post by
Kelle Moreau

Van 20 februari tot en 4 maart vonden in New York de allerlaatste BBNJ-onderhandelingen plaats, die als doel hebben een internationaal verdrag aan te nemen voor de bescherming van de biodiversiteit op volle zee.

Pagina's

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top