Nieuws

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Collection of skulls from the medieval Coxyde abbey cemetery conservated at RBINS (Photo: Thierry Hubin; Collection RBINS)
28/03/2023

HOME-onderzoeksproject beveelt repatriëring aan van historische menselijke resten uit voormalige Belgische kolonies én oprichting van centraal aanspreekpunt

post by
Reinout Verbeke

Een multidisciplinair onderzoeksteam, gecoördineerd door ons Instituut, pleit voor een wetswijziging om de repatriëring van menselijke resten te vergemakkelijken wanneer een aanvraag wordt gedaan, en om de commerciële handel van menselijke resten te verbieden.

Butterflies specimens from the AMNH collections. (Photo: AMNH)
24/03/2023

Meer dan 1 miljard natuurwetenschappelijk exemplaren in musea wereldwijd

post by
Reinout Verbeke

Onderzoekers hebben voor het eerst een inschatting gemaakt van hoeveel specimens (of natuurhistorische objecten) 73 van 's werelds grootste natuurhistorische musea – waaronder het KBIN – bewaren: meer dan 1 miljard, zo blijkt.

Truck with Morris
28/11/2022

‘Morris’ is aangekomen

post by
Alexandra Badila

De Camarasaurusachtige sauropode die we deze zomer in Wyoming opgroeven, ligt in ons lab.

 

Categorieën:
Collecties
Schedel van Arctocyon uit de collecties van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. De schedel werd in de jaren tachtig opgegraven in de streek van Reims. (Foto: Thierry Smith, KBIN)
31/03/2022

Zoogdieren werden eerst groter en dan pas slimmer na uitsterven dinosauriërs

post by
Reinout Verbeke

Prehistorische zoogdieren werden eerst omvangrijker – en niet zozeer intelligenter – om hun overlevingskansen na het uitsterven van de dinosauriërs te vergroten. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van de Universiteit van Edinburgh.

Fossiele beenderen van Diplo Dan. (Foto: KBIN)
09/03/2022

Bijzondere aanwinst voor onze collecties: langnekdinosauriër ‘Dan’

post by
Communication

Het bijna complete skelet van een grote plantenetende langnekdinosauriër van 20 meter lang, verworven in 2019, is gearriveerd in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Pagina's

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top