Nieuws

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Scanned skull of Temnodontosaurus
01/09/2023

Zeereptielen uit het jura vermeden concurrentie, wijzen de tanden uit

post by
Reinout Verbeke

Paleontologen hebben bij Temnodontosaurus - een geslacht van zeeroofdieren uit het juratijdperk - vastgesteld dat niet alle soorten even goed aangepast waren aan het vangen van grote prooien.

Onze natuurwetenschappelijke collecties leggen de buitengewone biodiversiteit van onze planeet vast, maar laten ook zien wat we al zijn kwijtgeraakt. (Beeld KBIN/T. Hubin)
12/06/2023

Een ambitieuze Natuurherstelwet nodig

post by
Kelle Moreau

Op donderdag 15 juni 2023 zal de Milieucommissie van het Europees Parlement stemmen over de Natuurherstelwet die door de Europese Commissie is voorgesteld als een belangrijk onderdeel van de EU Biodiversiteitsstrategie/EU Green Deal.

Collection of skulls from the medieval Coxyde abbey cemetery conservated at RBINS (Photo: Thierry Hubin; Collection RBINS)
28/03/2023

HOME-onderzoeksproject beveelt repatriëring aan van historische menselijke resten uit voormalige Belgische kolonies én oprichting van centraal aanspreekpunt

post by
Reinout Verbeke

Een multidisciplinair onderzoeksteam, gecoördineerd door ons Instituut, pleit voor een wetswijziging om de repatriëring van menselijke resten te vergemakkelijken wanneer een aanvraag wordt gedaan, en om de commerciële handel van menselijke resten te verbieden.

Butterflies specimens from the AMNH collections. (Photo: AMNH)
24/03/2023

Meer dan 1 miljard natuurwetenschappelijk exemplaren in musea wereldwijd

post by
Reinout Verbeke

Onderzoekers hebben voor het eerst een inschatting gemaakt van hoeveel specimens (of natuurhistorische objecten) 73 van 's werelds grootste natuurhistorische musea – waaronder het KBIN – bewaren: meer dan 1 miljard, zo blijkt.

Truck with Morris
28/11/2022

‘Morris’ is aangekomen

post by
Alexandra Badila

De Camarasaurusachtige sauropode die we deze zomer in Wyoming opgroeven, ligt in ons lab.

 

Categorieën:
Collecties

Pagina's

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top