Fusion18 | Laat je inspireren door onze collecties!

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

logo Fusion18
11/04/2018
Fusion18 | Laat je inspireren door onze collecties!
post by
Charlotte Degueldre

Van 26 april tot 1 juli vind je in ons Museum de tijdelijke installatie Fusion18, op het kruispunt van natuurwetenschappen en grafische kunst. En artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen.

In Fusion18 tonen we wetenschappelijke tekeningen, maar laten we ook bekende kunstenaars en gepassioneerde amateurs los op onze collecties.

Wetenschappelijke precisie

Wetenschappelijke illustraties zijn didactische tekeningen die verschillende aspecten van een specimen (reliëf, materiaal, dikte …) in één keer laten zien. Ze lichten ook details uit die voor het naakte oog amper zichtbaar zijn. Voor de komst van fototoestellen, en recenter 3D-scanners, waren tekeningen de enige manier om referentie-exemplaren natuurgetrouw weer te geven in wetenschappelijke publicaties. We laten in Fusion18 werken van onze wetenschappelijk tekenaars zien.

Frans Gentils

We tonen ook kunstwerken van Belgisch plastisch kunstenaar Frans Gentils. Hij was altijd al gepassioneerd door archeologie en evolutie. Als kind zocht hij in het zand van de Antwerpse haven naar fossielen. Geïnspireerd door zijn vele bezoeken aan ons Museum, mengt hij in zijn werk botten, dieren en mensen, zowel op doek, papier als in keramiek …

Aan de slag!

Artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van 26 april tot 1 juli 50 procent korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen. Of kom gratis naar de Schetsmarathon op vrijdag 4 mei, van 9.30 tot 21.00 uur! Haal je potloden, penselen, inkt en verf boven en teken onze fantastische collectiestukken in de Galerij van de Dinosauriërs, in de zaal 250 Jaar Natuurwetenschappen en in de Mineralenzaal.

Scan je tekeningen en stuur ze naar museumfusion@naturalsciences.be: we tonen een selectie in de tijdelijke installatie Fusion18. En deel je schetsen ook op Instagram of Twitter met #museumfusion18.

Praktisch:
  • Van 26 april tot 1 juli 2018 geniet je 50 procent korting op alle tarieven van de permanente zalen: voor individuen op vertoon van hun schetsboek aan de kassa en voor groepen na reservatie via museumfusion@naturalsciences.be. Voor de tijdelijke expo APENSTREKEN betaal je wel 2,5 € extra.
  • Deelnemen aan de marathon (en toegang tot de drie zalen en tot Fusion18) is gratis voor individuen op vertoon van hun schetsboek aan de kassa, voor groepen na reservatie via museumfusion@naturalsciences.be.
  • Alle tekeningen ingediend in het kader van Fusion18, zowel in papieren als digitale vorm, zullen niet worden teruggegeven. Het Museum behoudt zich het recht voor om deze kosteloos te gebruiken in het kader van haar opdrachten (bijvoorbeeld voor de promotie van activiteiten zoals Fusion18). De deelnemende scholen verbinden zich ertoe de ouders van de minderjarigen die aan de actie deelnemen, te informeren.

Wat een talenten hadden we al over de vloer!

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top