KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Natuur(wetenschappen) tijdens de lockdown: #NaturalsciencesAtHome

Visiting the museum virtually through the Google Arts and Culture platform.
30/03/2020
Natuur(wetenschappen) tijdens de lockdown: #NaturalsciencesAtHome
post by
Reinout Verbeke

Als jij niet naar ons Museum kunt komen, dan brengen we het museum toch gewoon naar jou! Een update van wat we hebben gepost op onze sociale media met #NaturalsciencesAtHome

 

1. (Her)ontdek de prachtige documentaireserie Er was eens over onze collecties en onze gepassioneerde onderzoekers en technici. VRT heeft de serie tot en met 17 mei beschikbaar gemaakt!: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/er-was-eens/

 

2. Bezoek ons museum virtueel op Google Arts and Culture! Je kunt door onze galerijen wandelen via streetview bit.ly/RBINSvirtual en check onze online tentoonstellingen bit.ly/RBINSonlinetours. Wil je meer? Bezoek nog tal van andere musea op Google Arts and Culture. Weg verveling!

 

3. Bekijk onze documentaires over expedities: één naar Vietnam waar taxonomen nieuwe insectensoorten vinden, één naar Siberië om de migratie van de kwetsbare roodhalsgans in kaart te brengen, en drie naar Antarctica, om micrometeorieten te zoeken en om de impact van klimaatverandering op ecosystemen na te gaan.

 

4. Verbeter je kennis van biodiversiteit met onze online cursus! Ben je natuurgids, leraar of educatief medewerker? Dan gebruik je deze tijd misschien om bij te leren en lessen of gidsbeurten voor te bereiden. Wil je je skills en kennis over biodiversiteit in Europa verbeteren? Of ben je op zoek naar lesmateriaal in verband met biodiversiteit? Dan is de onlinecursus BIOTALENT iets voor jou! De cursus bestaat uit twee delen: de algemene module ‘Biodiversity in a Changing Climate’, gevolgd door een case-studymodule, keuze uit 'Herpetofauna' of 'Medicinal Plants' (of beide!). Snuister rond op de website en blader door de quizvragen en het cursusmateriaal! biotalent.myspecies.info

 

5. Dinomaskers of een hommelhotel maken: DIY-materiaal van het Museum.

 

6. Vogels zijn niet in lockdown: 'bingewatch' twee Brusselse slechtvalknesten in HD streaming via valkenvooriedereen.be. En volg ook het leven van kool- en pimpelmezen dankzij ons citizen science project XperiBIRD.be (via de blog en - voor het eerst - via livestreaming).

 

7. Doe een insectensafari in je tuin of op je terras. Onze entomologen determineren je vondsten op Facebook.

 

8. Oh, wij missen het al: langs onze Iguanodons wandelen, langs onze bultrugwalvis in de inkomhal, onze Mammoet van Lier, onze mosasauriërs, ons primitief paard van Messel en onze neanderthalers van Spy. Als troost turen we naar de animatievideo's over deze toppers...


9. Zing mee met de Beestige Buren Rap: nog altijd op nummer één in de tijdloze honderd van nummers die kinderen 'populatiedynamiek' bijbrengen! Dit is de karaokeversie, speciaal voor #NaturalsciencesAtHome!


10. Zweef in 360° langs onze Iguanodons van Bernissart, langs T. rex ‘Stan’ en Plateosaurus ‘Ben’!


11. Toon je kleuter onze kersverse Iggy-serie! Hij/zij woont in ons Museum en zal je kleinste dinofan gegarandeerd entertainen.


12. Je vier muren beu? Beplak ze met deze posters die cartoonist Joris Snaet maakte voor #NaturalsciencesAtHome! Download ze in hoge resolutie.

 

Updates volgen nog...

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top