KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Het Museum gaat gedeeltelijk weer open

Onze houten Iguanodon, voor het museum, met zijn masker (foto: Stéphane Van Israël, KBIN)
14/05/2020
Het Museum gaat gedeeltelijk weer open
post by
Charlotte Degueldre

Mis je de dinosauriërs? Heb je de tijdelijke tentoonstelling Antarctica nog niet bezocht? Dan hebben we goed nieuws: je kan ze nu heel veilig bekijken als je ons ‘heropeningsparcours’ volgt! Koop je tickets alleen online.

Omdat wij onze bezoekers op een veilige manier willen onthalen, werkten we een bewegwijzerd parcours met eenrichtingsverkeer uit. Eerst kom je in de tijdelijke tentoonstelling Antarctica, daarna in de Galerij van de Dinosauriërs en tot slot in de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen. Je beschikt hiervoor over niet meer dan twee uur tijd, maar dat zal zeker volstaan.

Je kan DE TICKETS UITSLUITEND ONLINE AANKOPEN: je betaalt hiervoor de prijs ‘permanente zalen’ (van 0 tot 7 €). We hebben de dag in tijdsblokken verdeeld, zodat het aantal bezoekers over de hele dag verspreid wordt. We willen er de aandacht op vestigen dat de Nationale Veiligheidsraad, met het oog op een uitweg uit de Covid-19-crisis, maatregelen in verband met de openingstijden uitgevaardigd heeft. Daarom kun je het Museum alleen maar bezoeken tijdens het tijdsblok dat op je ticket vermeld staat – je kiest dat tijdsblok bij de aankoop van je ticket – en mag je niet langer dan twee uur in het Museum blijven. Dit zal strikt toegepast worden. Om de quota's te respecteren, moeten bezoekers die van het gratis tarief (zie hieronder) profiteren, een gratis ticket nemen via de online verkoopsite.

Langs het parcours plaatsen we pompjes met hydroalcoholische gel en de begeleidende museumwerkers dragen handschoenen en mondmaskers. Naast de (nu gesloten) vestiaire staan er automatische lockers/bagagekastjes, die we na elk gebruik ontsmetten. We raden je stellig aan om in het Museum een mondmasker te dragen (wegwerpmasker, stoffen masker, sjaaltje).

Richtlijnen voor bezoekers

Voor de veiligheid van alle bezoekers en van ons personeel vragen we om volgende richtlijnen na te leven:

 • Breng geen picknick mee (je mag de binnen- en buitenpicknickplaatsen niet gebruiken en op het bezoekersparcours is het verboden om te eten of te drinken).
 • Reis licht: geen grote tassen, steps of hinderlijke voorwerpen (de vestiaire is dicht). Je mag een kinderwagen meebrengen, maar we raden het af (je kan hem niet makkelijk kwijt aan de vestiaire).
 • Kom met maximum 5 leden per gezin op bezoek.  
 • Hou minstens 1,5 meter afstand van de andere bezoekers. Dit geldt voor het hele parcours en ons begeleidend personeel zal hierop toezien.
 • Mensen met beperkte mobiliteit nemen uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be of 02 627 41 98), zodat wij hun komst kunnen voorbereiden. Alleen bezoekers met een beperkte mobiliteit mogen de liften gebruiken.

Wie deze richtlijnen niet naleeft, kan de toegang tot het museum worden geweigerd.

En dit nog:

 • Aan de uitgang van het museum is er een keuze uit het aanbod van de MuseumShop te koop. Voor concrete vragen over het aanbod stuur je uiterlijk een werkdag voor je bezoek een mail naar museumshop@naturalsciences.be.
 • De picknickplaatsen binnen en buiten het Museum, het Dinocafé en de vestiaire blijven tot nadere instructies gesloten.
 • Voorlopig is het gratis museumbezoek op de eerste woensdag van de maand niet meer van toepassing.
 • De parking is enkel toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. We raden u sterk aan met het openbaar vervoer te komen.

Toegang tot ons ‘heropeningsparcours’ is gratis voor:

 • kinderen van 0-5 voor vergezeld door een betalende volwassene,
 • abonnees van het Museum,
 • 1 begeleider per persoon met een handicap,
 • houders van een voucher of één van de volgende kaarten (mee te nemen op het bezoek): ICOM, Brussels Card, Pers, Attraction & Tourisme en Belspo 
 • leerkrachten met de Lerarenkaart, Carte Prof of de internationale kaarten van ITIC.

 

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top