Levende Planeet: Getest en Goedgekeurd

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Levende Planeet: Getest en Goedgekeurd
24/08/2020
Levende Planeet: Getest en Goedgekeurd
post by
Siska Van Parys

Op 11 september openen we de deuren van onze gloednieuwe permanente galerij Levende Planeet. In Levende Planeet word je ondergedompeld in de immense diversiteit van de natuur en leer je haar beter kennen en begrijpen. De afgelopen maanden hebben ons getoond hoe heilzaam de natuur voor ons is. Het kostbare evenwicht tussen mens en natuur is belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal. Ook wij konden er niet aan ontkomen: onze openingsplannen werden helemaal ondersteboven gekeerd. Maar het gaf ons wel tijd om de nieuwe zaal uitgebreid te laten testen door diverse gezinnen van over heel België. Het doel: testen of alles goed werkt en of de boodschap van de zaal voor iedereen duidelijk is.

Samen met onze mediapartners Le Soir en BRUZZ nodigden we 20 gezinnen uit om de zaal te bezoeken en ons hun indrukken te geven. Een gevarieerd publiek - gezinnen met jonge (2 tot 4 jaar) of minder jonge kinderen, tieners, jongvolwassenen, volwassenen - uit heel België konden de zaal in exclusiviteit ontdekken en ons hun indrukken geven.

De feedback was zeer positief, ongeacht de leeftijd van de bezoekers. Grote opluchting voor het hele team dat al bijna 8 jaar aan dit project heeft gewerkt! De zaal is een bron van verwondering, de ruimtes zijn helder en de collecties prachtig. Het is zeer indrukwekkend om zo dicht bij de dieren te komen, en het is duidelijk dat ze je ze niet mag strelen – ook al is het soms verleidelijk. De vele interactieve activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen, jong en oud, en laten je al spelend leren en linken leggen met de boodschap van de zaal. De inhoud is gevarieerd en duidelijk en door de verschillende leesniveaus kan iedereen meevolgen.

Onze testgezinnen namen de tijd om alle details te observeren (gemiddeld bijna 2 uur per bezoek). Ze gaven interessante opmerkingen en inzichten, die we ter harte nemen. Een paar kleine verduidelijkingen van de spelregels hier en daar, duidelijke wegwijzers, handgel op strategische plaatsen (zoals in de rest van het Museum), ventilatie. We zijn klaar vanaf 11 september de pracht van onze Levende Planeet te vieren, samen met jullie!

 

 

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top