Onze paleontologen pakken prijzen

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Winnaars van de Palaeontologica Belgica Awards en de Louis De Pauw Awards.
04/10/2021
Onze paleontologen pakken prijzen
post by
Reinout Verbeke

Twee van onze paleontologen en één van onze burgerwetenschappers hebben een prijs gekregen voor hun bijdrage aan de paleontologie.

Koen Stein, Olivier Lambert en Mark Bosselaers hebben een award gekregen van de vereniging Palaeontologica Belgica. Stein en Lambert, geologen/paleontologen van opleiding, doen onderzoek naar respectievelijk de groei van dinosauriërs en naar de evolutie van zeezoogdieren. Ook Bosselaers, aan ons Instituut verbonden als burgerwetenschapper, beschrijft fossiele walvisachtigen, vooral de fossielen die sinds de 19de eeuw worden opgegraven rond Antwerpen.

Citizen scientists zijn van onschatbare waarde voor de natuurwetenschappen: ze doen onder meer veldwerk, bouwen collecties op, helpen bij het verwerken van de data, beschrijven nieuwe vondsten en communiceren erover naar een breder publiek. Daarom riep de paleontologische verening behalve een prijs voor professionals ook een Louis De Pauw Award in het leven geroepen. Die prijs is vernoemd naar de preparateur en burgerwetenschapper die eind 19de eeuw wereldfaam verwierf met de opgraving, preparatie en montage van de Iguanodons van Bernissart. Mark Bosselaers en Marcel Vervoenen, die een waardevolle collectie fossiele zeebodems opbouwde, bestudeerde en aan de wetenschap schonk, zijn de eerste twee die de De Pauw-award krijgen.

 

Herbekijk de livestream van de ceremonie en de presentaties van onze winnaars en de presentatie over het leven en werk van Louis De Pauw.
 

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top