Bewonder Trix en word een T. rexpert

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

T. rex visual
08/10/2021
Bewonder Trix en word een T. rexpert
post by
Reinout Verbeke

Sta oog in oog met Trix en kom alles te weten over Tyrannosaurus rex.

Vergeet films en mythes! Deze tentoonstelling laat je live kennismaken met dit fascinerende dier. Zodra je binnenkomt, sta je oog in oog met een vrouwelijke T. rex van 67 miljoen jaar oud. Haar naam is Trix en ze verwelkomt je... in aanvalspositie! Haar skelet, een 3D-print van hoge wetenschappelijke kwaliteit, is absoluut verbluffend.

Paleontologen groeven haar op in Montana (VS) en onderzochten haar gefossiliseerde botten en de gesteenten waarin ze is gevonden.

Ontdek al spelend en al luisterend in welk tijdperk Trix leefde, wat ze at, hoe ze aan haar verwondingen kwam en hoe oud ze was toen ze stierf. Maar daar houdt de expo niet op. Er valt nog veel meer te ontdekken over het leven van deze toproofdieren uit het krijttijdperk: hoe snel konden ze lopen? Hoeveel aten ze? En welke verleidingsmoves gebruikten ze? Duik dieper in de expo en ga op zoek naar antwoorden! Spring op de fiets en probeer een woeste T. rex voor te blijven, of grijp een spuitbus en kleur er eentje in! Toon je beste dinodans en verleid Trix! Ben je ondertussen een echte ‘T. rexpert’? Test je kennis met een hilarische quiz, als afsluiter.

Deze tentoonstelling met 12 doeactiviteiten – elektrospel, microscoop, video’s, een quiz en andere uitdagingen – is een hele belevenis!


Ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar, maar de expo zal álle dinofans plezieren!

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top