Nocturne in het Museum op 19 mei

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Affiche Nocturne
25/04/2022
Nocturne in het Museum op 19 mei
post by
Alexandra Badila
Een passie voor dinosauriërs of nieuwsgierig naar het werk van onze onderzoekers? Kom naar onze NOCTURNE op donderdag 19 mei 2022! Het Museum opent van 17.00 tot 22.00 uur haar deuren met een exclusief en origineel programma.

Altijd al eens ‘s avond door het Museum voor Natuurwetenschappen willen lopen, tussen de gigantische dinosaurusskeletten en genaturaliseerde dieren? Kom op 19 mei naar de Nocturne en (her)ontdek onze Galerij van de Dinosauriërs (de grootste van Europa), onze nieuwste Galerij Levende Planeet, en alle andere permanente zalen van het Museum. Maak kennis met het beroemdste roofdier uit het Krijt in onze interactieve tentoonstelling T. rex, in een gezellige en feestelijke sfeer.

Weet je niet wat eerst gezien in zo’n groot museum? Geen probleem. Onze gidsen nemen je mee op een rondleiding langs 12 topstukken van het Museum. Zo mis je geen enkel spectaculair specimen!

Naast haar museumzalen valt er in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen nog veel meer te ontdekken. Tijdens de Nocturne breiden we de activiteiten uit en belichten we ook het onderzoek van onze wetenschappers.

Op verschillende plaatsen in het Museum kan je deelnemen aan workshops van de wetenschappers van APECS (Association of Polar Early Career Scientists) en de International Polar Foundation: een voedselwebspel, kleine ongewervelden observeren onder de microscoop, het bekijken van veldmateriaal (boor, poolkleding, DNA-gereedschap, radar), 3D-polaire puzzel, verteltafel, en nog veel meer. Kom en ontdek het werk van onze wetenschappers, uitgelegd door de wetenschappers zelf! 

Altijd al willen weten wat er achter de muren van het Museum schuilgaat? Enkele van onze laboratoria en conservatoria zullen uitzonderlijk hun deuren openen voor het publiek. Ga mee op rondleiding achter de schermen en ontdek de onderzoeksruimten, de collecties en de architecturale pareltjes van het Instituut!

De fanfare Majoretteketet zorgt voor de sfeer in het Leopoldpark! Met dans en muziek verbinden ze ons en de naburige musea met elkaar.

Nieuwsgierig? Kom op 19 mei naar onze Nocturne voor een onvergetelijke avond!

TICKETS

  • >26 jaar: €5; <26 jaar: €2,5; kinderen <13 jaar: gratis.
  • Tickets te koop op nocturnes.brussels

RONDLEIDINGEN (45min)

  • Bezoek aan de 12 topstukken - inschrijving ter plaatse: FR/NL/ENG: 17h-18h-19h30-20h30
  • Rondleiding achter de schermen - inschrijving ter plaatse (FR:17h-21h/NL:18h-20h/ENG:19h) Deze rondleiding is niet aangepast aan personen met beperkte mobiliteit.
Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top