Viva Belgica: opendeur van ons onderzoeksschip.

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Belgica navigating
16/06/2022
Viva Belgica: opendeur van ons onderzoeksschip.
post by
Alexandra Badila
Ons nieuwe onderzoeksschip Belgica staat op het punt gedoopt te worden: een feestelijk weekend waarvoor u uiteraard bent uitgenodigd! De festiviteiten vinden plaats in het weekend van 25 en 26 juni in Gent, de peterstad van het schip.

 

Het nieuwe onderzoeksschip Belgica beschikt over de modernste apparatuur en over vier keer meer laboratoriumruimte dan haar voorganger. Dit zal haar in staat stellen nieuwe wetenschappelijke uitdagingen aan te gaan van de Middellandse Zee tot boven de poolcirkel.

Na een bouwproces van bijne 3 jaar op de Spaanse scheepswerf Freire Shipyard, kwam de Belgica in december 2021 in België aan voor een testperiode en voor de opleiding van de bemanning. De eerste wetenschappelijke activiteiten gingen eind januari 2022 van start en in april 2022 kwam ZKH Koning Filip zelfs aan boord.

Het is dus de hoogste tijd om de nieuwe Belgica te vieren en aan het grote publiek voor te stellen.

 

Wie de nieuwe Belgica in beweging wil zien kan op donderdag 23 juni postvatten langs het kanaal Gent-Terneuzen. Het schip zal tussen 10.00 en 17.00 uur van haar thuishaven Zeebrugge via de Noordzee, de Westerschelde en het kanaal naar Gent varen. Als u die dag in de buurt van het kanaal bent, bent u van harte welkom om de bemanning te begroeten tijdens het voorbij varen. Deel ons enthousiasme door uw foto's met ons te delen op sociale netwerken met de hashtags #NATURALSCIENCESBRUSSELS, #RVBelgica en #HowBigIsBelgica.

 

Vervoeg ons op zaterdag 25 en zondag 26 juni in Gent. Het feest zal in volle gang zijn op de dokken. Op het programma:

  • Activiteiten voor kinderen en tieners (springkasteel, klimmuur, deathride),
  • Technologiebeurs: stands en animaties van gebruikers en partners uit de bedrijfswereld (DEME/NH Marine, Expo Marine, Hulpbetoon in de Marine, IC Defence, ABC Engines, North Sea Drones, Statamat en Thales)
  • Foodtrucks en drankverkoop
  • Bezoeken aan boord van de Belgica (aanbevolen bezoek: minimum 1 uur) waar onze wetenschappers en hun collega's van andere onderzoeksinstellingen hun activiteiten voorstellen. Let op: dit bezoek is alleen mogelijk na voorafgaande online reservering.
  • Opgelet: de doopplechtigheid (zaterdagmiddag) is een gesloten evenement waarvoor het publiek zich niet kan inschrijven.

 

Praktische Informatie

Locatie : North Sea Port, Rigakaai 1, 9000 Gent

Openingsuren:

  • zaterdag 25.06 - 09.30>14.00
  • zondag 26.06 09.30>18.30

Bezoeken aan boord met registratie :

  • zaterdag 25.06 09.30>12.30 (laatste toegang om 11.30)
  • zondag 26.06 9.30>12.30 (laatste toegang om 11.30) en 13.30>18.30 (laatste toegang om 17.30)
 
Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top