Wetenschappers, burgers en beleidsmakers breinstormen over Leopoldpark

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Kunstenares aan de vijver van het Leopoldpark
09/01/2015
Wetenschappers, burgers en beleidsmakers breinstormen over Leopoldpark
post by
Reinout Verbeke

Begin december 2014 vond in ons Instituut een eerste ‘Labo ID’ plaats over de toekomst van het Leopoldpark, dat aan onze gebouwen en aan het Europees parlement grenst. Labo ID wil de visie van wetenschappers, burgers en beleidsmakers over het mooie park stroomlijnen.

Samen met Stad Brussel en verenigingen, zoals de vzw Staten Generaal van het Water in Brussel (SGWB), heeft het KBIN een ideeënlab opgezet, Labo ID, om met burgers, wetenschappers en beleidsmakers te zoeken naar een gemeenschappelijke visie over het Park. Moet het een wetenschappelijke tuin worden, een groene zone, een Europees park, een park voor historisch patrimonium, of alles tegelijk? Een van de initiatieven is de ontwikkeling van een biodiversiteitsparcours, waar ons Instituut verantwoordelijk voor is.

Het project, dat in 2013 van start ging onder de noemer ’Van waterwegen en biodiversiteit tot duurzame stedelijke creaties’ , krijgt financiële steun van de Nationale Loterij. Die ondersteuning vloeit voort uit de samenwerking tussen de drie partners in het Europese project PLACES (www.openplaces.eu) van 2010 to 2014.

De brainstorms tussen burgers, wetenschappers en beleidsmakers over het Leopoldpark kunnen navolging krijgen op andere plaatsen in de Hoofdstad.

Onderaan, onder 'Documenten', vindt u alvast vijf presentaties (pdf) die werden gegeven op 4 en 5 december 2014.

Klik op de afbeelding bovenaan om meer foto's van Labo ID te zien.

Categorieën: Evenementen
Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top