Humor, fotografie en jazz op Museum Night Fever 2015

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Logo Museum Night Fever
19/02/2015
Humor, fotografie en jazz op Museum Night Fever 2015
post by
Reinout Verbeke

Het Museum zoals je het nog nooit zag! Voor Museum Night Fever, op zaterdag 7 maart van 19 tot 1 uur, halen we comedians, mimespelers, natuurfotografen en jazzmuzikanten naar onze zalen. Kom dat zien!

 

HUMOR

De toneelspelers van Les Exclus onderzoeken op buitenissige wijze wat voor dierlijks we nog in ons hebben. Ze nemen ons mee back to nature, naar de oorsprong van de mens, en dat vanuit elf gezichtspunten. Hun spektakel speelt zich af in de Galerij van de Dinosauriërs en in de Galerij van de Evolutie. In de Schelpenzaal en de Insectenzaal kun je allerlei demonstraties en proeverijen bijwonen … en ook daar mengen spelers zich met het publiek.

 

TWEE MILJARD PIXELS

Twee avontuurlijke en enthousiaste fotografen hebben tien weelderige natuurlandschappen gemaakt. De landschappen zijn elk samengesteld uit 100 foto’s, die samen een beeld met een resolutie van 2 miljard pixels opleveren. Het effect is misleidend en indrukwekkend! Treed binnen in elk van deze kunstwerken – met de titel Not Alone - en ontmoet het dier dat er woont.

 

ROLLENSPEL

Hoe zou de wereld eruit hebben gezien als Napoleon niet had verloren… En als we in de 19de eeuw de telefoon of de elektriciteit niet hadden uitgevonden... Heb je er ooit al van gedroomd om de loop van de geschiedenis te veranderen? Met de studentengroep SWAMP kruip je enkele minuten in de huid van bijvoorbeeld een onderzoeker en bewijs je dat je het verleden en dus ook ons heden kunt veranderen.

 

SWINGEN        

It Don't Mean a Thing If It Ain't Got That Swing! Charlie Jay Quartet laat jullie swingen tussen de dino’s. Hun passie voor jazzstandards en moderne jazz werkt aanstekelijk. Het kwartet – stuk voor stuk rasmuzikanten van het Gentse Conservatorium – schuimde al heel wat gezellige locaties af en zal zich in zijn sas voelen in onze Galerij van de Dinosauriërs. Misschien krijgt Charlie Jay Quartet onze beroemde iguanodons na 125 miljoen jaar weer in beweging!

 

MET DE BUS NAAR LASCAUX

In het Museum van Natuurwetenschappen stap je met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van het leven, van de oertijd tot de biodiversiteit in onze steden van nu. Een duizelingwekkende reis! Maar  laat de reis niet eindigen in ons Museum: neem de speciale MNF-pendelbus naar het Jubelparkmuseum, waar graffiti-kunstenaars, fotografen, videokunstenaars en breakdancers zich laten inspireren door de 20.000 jaar oude rotskunst van Lascaux.

 

Klik op de afbeelding bovenaan om meer foto's te zien.

 Alle info en tickets (23 musea + pendelbussen: 10 euro / 23 musea + pendelbussen + afterparty: 17 euro) op www.museumnightfever.be. Tickets ook te verkrijgen in ons Museum.

 

Museum Night Fever in 23 Brusselse musea

Zaterdag 7 maart 2015

van 19.00 uur tot 01.00 uur

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top