Eau-JA! Stromend plastic in Leopoldpark op Wereldwaterdag

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Eau-JA!, een 270 meter lange 'stroom' van plastic die door het Leopoldpark meandert op 20 en 22 maart.
16/03/2015
Eau-JA! Stromend plastic in Leopoldpark op Wereldwaterdag
post by
Charlotte Degueldre

Naar aanleiding van Wereldwaterdag zult u op 20 en 22 maart een 270 meter lange 'rivier' van gehaakt zwerfplastic zien stromen door het Brusselse Leopoldpark (aan de achterkant van ons Museum). De initiatiefnemers willen er de schoonheid van water mee uitdrukken, en tegelijk hun bezorgdheid over het toenemende plastic in onze rivieren en oceanen. De kunstige installatie van Tricot trottoir is een aanleiding om meer te weten te komen over water en over recycling

Het programma:

Vrijdag 20 maart: sensibiliseringsactie met scholen

  • Vanaf 8u30: Gedeeltelijke installatie van Eau-JA! in het bovenste deel van het park.
  • Vanaf 9u30: De deelnemende scholen aan de 'Walk for water' worden opgevangen door de leden van Tricot trottoir, die daarvoor een animatiemodule van 10 minuten hebben voorzien.

In de loop van de ochtend zullen we het haakwerk van de deelnemende groepen in ontvangst nemen, om het een plaats te geven in de installatie die op 22 maart volledig zal zijn.

Aan passanten en bezoekers van het park geven we informatie en delen we een flyer uit.

Zondag 22 maart: tentoonstelling

  • Van 9u tot 12u: De leden van Tricot trottoir leggen het volledige, 270m lange, haakwerk op zijn plaats in het park en overzien het geheel. De stukken die op het laatste moment nog binnenkomen worden ingevoegd en afgewerkt. Er wordt een plaatsje gezocht voor Octopus, de mascotte van Tricot trottoir en voor een informatiestandje.
  • Van 11u tot 16u : Tentoonstelling en ontvangst van bezoekers. De leden van Tricot trottoir informeren het publiek en delen flyers uit.

 

Dit project is een samenwerking van Buurthuis Chambéry, het Museum van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen, Plus Tôt Te Laat, Jeugd en Stad, Good Planet, Co-housing La Grande Cense, vzw Het Anker, l'atelier textile des Ateliers Populaires, 't Warm water, City Min(e)d, Kinderopvang Stekelbees, e.a.

 

 

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top