De slechtvalken zijn er weer!

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Slechtvalkwijfje en haar vier eieren
27/03/2015
De slechtvalken zijn er weer!
post by
[displayName]

Het is uitzonderlijk: dit jaar hebben 12 slechtvalkparen van Brussel hun thuis gemaakt! Vorig jaar waren het er 10. Ontdek waarom en vind het ’sterrenkoppel’ van het programma Valken voor iedereen vanaf 28 maart 2015 in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Observatiepunt bij de kathedraal, website, blog, camera's en streaming: "Valken voor iedereen" is terug ...

Eén koppeltje blijft trouw terugkomen naar de Brusselse kathedraal, waar ze op de top van de noordertoren nestelt. Sinds begin maart maken de slechtvalken zich op voor een nieuwe kroost: dit jaar heeft het vrouwtje vier eieren gelegd, die uitkwamen op 8 april. Je kunt de lotgevallen van de slechtvalken live volgen op hun eigen website.

Waar, Wat, Wanneer?

Je bent van 28 maart tot 24 mei 2015 ook welkom voor een kraambezoek, aan de voet van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel! De valkenobservatiepost staat in de Wildewoudstraat, links van de voorkant van de kathedraal. Op twee schermen kan je dag en nacht beelden van het nest bekijken. Wil je uit eerste hand weten wat er in het nest gebeurt? Vraag het dan aan de ornithologen. Ze zijn ter plaatse van dinsdag tot zondag, van 12u tot 18u. Met een beetje geluk kan je de volwassen valken zelfs met de telescoop bekijken!

Valken observeren is mooi, ze kunnen fotograferen is nog beter! Nieuw dit jaar is dat je de valken aan het observatiepunt zelf kan fotograferen en nog wel in close-up, dank zij de techniek van digiscoping (zoom, zoom, zoom). Deze revolutie in het domein van de dierenfotografie kent vooral in de ornithologie een groot succes. Je kan je smartphone of digitale camera door middel van speciale adapters aansluiten op de krachtige telescopen van Swarovski-Optik. Het resultaat is verbluffend! Het is alsof je fotografeert met een telelens van 1500 tot 9000 mm. Vervolgens kan je makkelijk je foto's delen op je sociale media!

En als je een pro wil worden in digiscoping, dan kan je op zondagen 12 april, 19 april en 3 mei in de namiddag een opleiding in deze techniek komen volgen. Een unieke gelegenheid om de slechtvalken te observeren en fotograferen. Afspraak aan het observatiepunt.

 

Klik op de afbeelding bovenaan om meer foto's te zien.

 
Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top