Galerij van de Mens wint brons op International Design and Communciation Awards 2015

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

'De Galerij van de Mens - Onze evolutie, ons lichaam' is genomineerd voor de International Design and Communication Award (IDCA), in de category 'Best Scenography for a Permanent Collection' (Foto's: KBIN en Koen Broos)
09/09/2015
Galerij van de Mens wint brons op International Design and Communciation Awards 2015
post by
Reinout Verbeke

Ons Museum heeft brons gewonnen op de International Design and Communication Awards (IDCA) voor de scenografie van 'De Galerij van de Mens - Onze evolutie, ons lichaam’. De winnaars werden bekendgemaakt op een conferentie in Istanbul.
De finalisten in de verschillende categorieën werden gekozen uit 84 deelnemers uit 20 landen. Onze 'concurrenten' voor 'Best Scenography for a Permanent Collection' waren niet van de minste: het 9/11 Memorial Museum in New York (eerste plaats), de MAK Permanent Collection Asia in Wenen (tweede plaats, ex-aequo), en onze buren van het Dutch Silver Museum in Schoonhoven en hun 'World of Silver'-tentoonstelling (tweede plaats, ex-aequo).

De jury was op zoek naar 'innovatieve ontwerpen en hun impact op de bezoeker' en beloonde ook 'het creatieve gebruik van ruimte en een efficiënte rondleiding van de bezoeker'.

Maar oordeel vooral zelf, of lees het achter-de-schermenverhaal van onze museologen en scenografen.

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top