Lancering van de Blue Society in Brussel

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Groepsfoto van de Europese jeugd die de Blue Society mee wil lanceren.
24/11/2015
Lancering van de Blue Society in Brussel
post by
[displayName]

Op 18 november 2015 hebben Europese leiders, beleidsmakers en belanghebbenden in het marien onderzoek samengezeten met jonge burgers in het Europees Parlement in Brussel. Ze willen samen bouwen aan een Blue Society, die het duurzaam beheer van de oceaan als prioriteit stelt. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen staat volledig achter een dergelijke Blue Society en hielp de Europese jongeren met een workshop om hun verklaring op te stellen.

De oceaan bedekt 70% van de aarde en speelt een belangrijke rol in ons leven en onze economie. Die oceaan is uiterst fragiel en staat onder toenemende druk door menselijke activiteiten op de hulpbronnen en de ecosystemen. Het project Sea for Society, dat onder FP7 wordt gefinancierd, is een driejarig actieplan van 'mobilisatie en wederzijds leren' met 28 partners uit 12 landen. De partners gingen op zoek naar de uitdaging om de enorme weelde van de oceaan te benutten om aan de huidige en toekomstige behoeften van de maatschappij te voldoen, en ze tegelijkertijd te beschermen voor toekomstige generaties. Sea for Society heeft meer dan 500 belanghebbenden en burgers geëngageerd in een dialoog over de toekomst van onze oceaan. Samen hebben ze meer dan 700 ideeën ontwikkeld om de relatie mens-oceaan te verbeteren en hebben ze meer dan 600 oplossingen voorgesteld om de duurzaamheid aan te pakken. Als we deze oplossingen in de praktijk zouden omzetten, kunnen we een Blue Society ontwikkelen.

Blue Society

Op 18 november werd de Blue Society gelanceerd tijdens een evenement georganiseerd door Europarlementslid Ricardo Serrão Santos, in samenwerking met de Intergroup EP over 'Klimaatverandering, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling'. Het was de gelegenheid om de manieren te bespreken waarop wetenschappers, industriëlen, beleidsmakers en burgers de Blue society waar kunnen maken.

Op 17 en 18 november kwamen twintig Europese jongeren van 18-25 jaar al samen om in een Jeugdparlement de Blue Society te bespreken en de verklaring op te stellen die ze voor het Europees Parlement wilden geven. Voor de iets oudere onderzoekers en beleidsmakers was het bijzonder inspirerend om te zien hoe enthousiast deze jonge mensen zijn en hoe ze willen vechten voor een gezonde oceaan en een 'blauwe samenleving'!

Klik op de foto om meer beelden te zien.

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top