MNF 2016: welkom bij ons Balkan Tattoo Circus!

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Logo Balkan Tattoo Circus
15/02/2016
MNF 2016: welkom bij ons Balkan Tattoo Circus!
post by
Charlotte Degueldre

Tijdens Museum Night Fever 2016 op 5 maart tussen 19 uur en 1 uur 's nachts, vormt het Museum voor Natuurwetenschappen zich om tot "Balkan Tattoo Circus"! Op het programma staan bijzondere "natuurwetenschappelijke" tatoeages  permanent, in henna en als plaktattoo , bedwelmende Balkanmuziek en de acrobatische stoutmoedigheid van jonge circusartiesten. Een avond die je zeker zal prikkelen, met meer dan 60 artiesten die het Museum transformeren in een wervelend universum …

 

Klik op de foto om er meer te zien.

Laat het spektakel beginnen!

De jonge talenten van Circolito in Mechelen zullen je gedurende de hele avond verblinden met hun stunts: acrobaten die zich laten hangen aan riemen of doeken en steeds iets anders laten zien in de lucht; de acrobaten rollen over de grond en zweven over elkaar heen; de jongleurs trachten samen zoveel mogelijk ballen en kegels in de lucht te laten draaien … Hun optredens wisselen af met de jongleurs van het jeugdhuis van Florennes die een heel origineel spektakel bedacht hebben met eenwielers, freestyle, diabolo, muziek en natuurlijk … jongleurs! 

Tatoeages voor enkele dagen … of voor altijd

Je krijgt de kans tijdelijke henna-tatoeages van Tatouage Henné Bruxelles te laten aanbrengen, met op de natuur geïnspireerde motieven. De meisjes die de tattoos aanbrengen, gebruiken op MNF 100% natuurlijke henna. Elegante handen voor 2 tot 3 weken! Geniet je er liever iets minder lang van? Kies dan voor onze plaktatoeages van "Balkan Tattoo Circus", die je indrukwekkende spieren ongeveer een week in de verf zullen zetten!

Artiesten  Jim van L’encre du Marin en Greg BlackMoon van Keepsake Tattoo Piercing  zullen ook live permanente tattoos zetten die geïnspireerd zijn op de natuurwetenschappen. Ze hebben speciaal voor onze "Balkan Tattoo Circus" nieuwe ontwerpen gemaakt. Ter informatie: tijdens MNF zullen de artiesten enkel hun onbevreesde modellen tattoeëeren.

Opzwepende en feestelijke muziek …

… uit de Balkan (Griekenland, Roemenië, Bosnië, Bulgarije, Macedonië …) en gebracht door het Balkanensemble Muziekpublique. Dit collectief brengt een twintigtal jonge en enthousiaste muzikanten samen die samen accordeon, gitaar, viool, klarinet en saxofoon spelen. Allen volgden ze workshops balkanmuziek in binnen- en buitenland, met leermeesters als Kyriakos Gouventas, Dimos Vougioukas, Marcel Râmba en Pantelis Stoikos.

MNF in Brusselse musea

Op zaterdag 5 maart 2016 vindt de negende Brusselse editie plaats van Museum Night Fever, waarbij 24 musea met de hulp van jonge artiesten de hele avond buiten de lijntjes kleuren. Gedurfd, levendig, plezierig onconventioneel en voor honderd procent in de geest van deze tijd. Afhankelijk van het museum kan je allerlei activiteiten meemaken: optredens, live-muziek, dans, workshops, video's, installaties en rondleidingen. MNF sluit af met een grote after-party bij Bloody Louis.

Praktische info
  • De 24 musea openen hun deuren van 19 uur tot 1 uur 's nachts.
  • Gratis shuttles van de MIVB zullen de musea met elkaar verbinden langs 3 verschillende routes.
  • Een ticket "24 musea" kost €10 in voorverkoop (vanaf 15 februari 2016) en €14 op de dag zelf.
  • Een combiticket "musea en after-party" kost €17 in voorverkoop (vanaf 15 februari 2016) en €21 op de dag zelf.

Een gedetailleerd programma van alle musea + ticketverkoop vanaf 15 februari 2016 op www.museumnightfever.be

 
Categorieën: Evenementen, Museum Nieuws
Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top