Verovert Iggy jouw ❤ tijdens #100masters?

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Verovert Iggy jouw ❤ tijdens #100masters? 'Tinder' de Brusselse topstukken op 100masters.brussels
17/05/2016
Verovert Iggy jouw ❤ tijdens #100masters?
post by
Reinout Verbeke

Van 18 mei tot 27 augustus zetten de Brusselse musea de topstukken uit hun permanente collecties in de kijker. Ontdek in 100 dagen de 100 topstukken via www.100masters.brussels, schattenjachten, parcours, rondleidingen en tal van andere activiteiten ... En ook wij doen mee!

De 5 topstukken die de top-100 haalden, zijn de Iguanodons van Bernissart (ah, natuurlijk!), het mysterieuze maansteentje, de prachtige zeelelies van Holzmaden, de uitgestorven Tasmaanse buidelwolf en tot slot onze ‘Sea-rex’, Hainosaurus bernardi, een van de grootste tot nu gekende mosasauriërs.

Je kunt zelfs nog een zesde topstuk komen bewonderen, een 'POPstuk' zowaar: de spleettrom van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Het Afrikamuseum wordt volledig gerenoveerd en houdt in andere musea pop-uptentoonstellingen. De trom is meer dan 100 jaar oud en heeft een unieke vorm: een gestileerde antilope. Je vindt hem tussen de zalen 250 Jaar Natuurwetenschappen en BiodiverCITY.

We hebben 'Topstukken'-parcours gemaakt voor kinderen van 6 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar, en we bieden voor groepen van 15 personen rondleidingen aan over onze parels.

De parcours zijn gratis beschikbaar (in de buurt van de vestiaire), in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Russisch en Spaans. Rondleidingen kun je reserveren op 02 627 42 52.

Mis geen enkele date! Je vindt alle Topstukken-activiteiten op www.100masters.brussels!

Categorieën: Evenementen, Museum Nieuws
Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top