Water- en biodiversiteitswegen richting stedelijke en duurzame ontwikkelingen

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Water- en biodiversiteitswegen richting stedelijke en duurzame ontwikkelingen
02/09/2016
Water- en biodiversiteitswegen richting stedelijke en duurzame ontwikkelingen
post by
Charlotte Degueldre

De Pedagogische Boerderij Maximiliaan pakt uit met de tentoonstelling “Water- en biodiversiteitswegen richting stedelijke en duurzame ontwikkelingen”. Die liep eerder dit jaar in het Museum voor Natuurwetenschappen. Tijdens je bezoek ontdek je ook de zuiveringsinstallatie van de Boerderij. Van 6 tot 23 september 2016. 

De tentoonstelling “Water- en biodiversiteitswegen richting stedelijke en duurzame ontwikkelingen” toont zes projecten die verspreid zijn over het Brussels Gewest. Ze geven een beeld van hoe de stad er zou kunnen uitzien wanneer water en biodiversiteit centraal staan. De tentoonstelling toont de voortgang van de projecten die tijdens de laatste jaren zijn opgestart. 

Teksten, foto’s, illustraties en historische kaarten verduidelijken volgende projecten: het biodiversiteitsparcours in het Leopoldpark, de stadsmoestuin van Potamoes, het blauw-groen lint in de Neptunuswijk, het opnieuw doorlaatbare Monichar-erf, de nieuwe stadrivier tussen Brel en Brempt en de Kalvariebron die opnieuw opduikt. 

 

Een tentoonstelling bedacht in samenwerking tussen het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en de Staten Generaal van het Water in Brussel, met de steun van de Nationale Loterij en Stad Brussel.

 

Hoeveel? Een glimlach: het bezoek is gratis!

Waar? Schipperijkaai 2, 1000 Brussel

Wanneer? Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 17 uur (enkel na reservering)

Info en reservatie: lafermemaximilien@gmail.com of 02/201 56 09

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top