Ontmoet Ben, de plateosaurus en kom bij het Plateoteam!

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Preparateur Aldo Impens verwijdert een voet uit het sediment met een soort tandartsboor. (Foto: Thierry Hubin / KBIN)
22/02/2017
Ontmoet Ben, de plateosaurus en kom bij het Plateoteam!
post by
Charlotte Degueldre

Een nieuwe dino voor ons Museum, authentiek en bijna compleet? We hebben 25.000 euro nodig om 'Ben', de plateosaurus, te kunnen tentoonstellen. Doneer en kom bij het Plateoteam!

De collectie van het Museum voor Natuurwetenschappen breidt uit! Voor het eerst in meer dan 100 jaar krijgt het Museum de kans om een nieuw en authentiek dinoskelet tentoon te stellen. ‘Ben’, een plateosaurus van bijna 5 meter lang is bijna compleet.

Ben, een dinopuzzel van 200 stukken, komt uit een groeve bij de Zwitserse stad Frick. Hij kwam bij ons aan in mei 2016. Sindsdien zijn onze collega’s Aldo Impens en Stéphane Berton met engelengeduld de 200 botjes van deze dinosaurus aan het uitboren en in elkaar aan het puzzelen. Het skelet zou tegen december 2017 klaar zijn voor onze befaamde Dinogalerij, die dan tien jaar ‘heropening’ viert. Ben zal er zonder glazen vitrine tentoongesteld kunnen worden, wat uitzonderlijk is voor een origineel fossiel.

Om duizenden bezoekers te kunnen verbluffen met deze unieke Plateosaurus, heeft het Museum hulp nodig. We zijn nog op zoek naar 25.000 euro voor de kosten van de tentoonstelling: montage van het skelet op een op maat gemaakt metalen frame, bouw van een podium, ontwikkelen van educatief materiaal…

Daarom lanceren we voor het eerst een crowdfundingscampagne, via het Brusselse platform www.growfunding.be.
Al vanaf 10 euro (‘Plateofriend’) kun je het project een duwtje in de rug geven. Alle deelnemers ontvangen een gepast souvenir. Het is een gelegenheid om een kind een geanimeerde dinodag met vriendjes cadeau te doen, of om een privérondleiding te krijgen achter de schermen in het paleontologisch laboratorium, of om Ben in vol ornaat te komen bekijken tijdens een VIP-avant-première. Mochten we het einddoel niet halen, word je volledig terugbetaald.

Zin om dit unieke Brusselse project te steunen? Kom bij het Plateoteam!

Plateofriend? Plateofan? Plateogeek? Wie word jij in het Plateoteam? Ontdek het op growfunding.be/plateoteam en op onze Facebookpagina. Spread the word!

Graag beeld bij? youtu.be/_rz2nqbuQ9A

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top