KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Geological description of the city of Ostend

A. Geologische beschrijving

Vanaf de jaren 1950 hebben geologen hun beschrijvingen in bewaring gegeven bij onze geologische dienst. Later kreeg de dienst veel beschrijvingen omdat er een rapporteringsplicht was bij elke boring die werd uitgevoerd op Belgische grondgebied. Niet alle informatie is van hoge kwaliteit, maar het blijft een belangrijke bron van informatie over de Belgische ondergrond. Alle beschrijvingen zijn geassocieerd met een bepaalde plek (x – y) en worden gekenmerkt door een uniek GSB-nummer. Dit nummer is ook gelinkt aan de stalen in de lithotheek. 

 

Geological figure of the village of Oosterzele (Belgium)

B. Figuren, foto's, tekeningen en schetsen

We hebben veel afbeeldingen die geologische beschrijvingen visualiseren. Ze zijn op dezelfde manier ingedeeld als de geologische beschrijvingen. 

 

Bore measurements of the city of Aarschot (Belgium)

C. Boorgatmetingen

Nadat een boorkern is gemaakt, kunnen geologische metingen worden uitgevoerd, die een goede interpretatie van de ondergrond mogelijk maken. Het kan bijvoorbeeld erg nuttig zijn voor degene die boort om te weten waar hij de filter kan plaatsen om grondwater te verzamelen. We verzamelden zoveel mogelijk metingen en verbonden ze met de geologische beschrijvingen, om de datasets te vervolledigen.

 

Go to top