KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

De museumzalen tonen maar een fractie van de rijkdom van ons Instituut. We hebben in totaal naar schatting 38 miljoen specimens in onze bewaarzalen, waarvan meer dan 15 miljoen insecten, 10.000 schelpen en 100.000 type-specimens. Daarmee behoren we tot de tien belangrijkste natuurhistorische verzamelingen ter wereld – en zijn we de grootste van Europa na die van Parijs en Londen. Schatten als de Iguanodons van Bernissart, de Spy neanderthalers, de Dautzenberg-schelpencollectie, de vier maansteentjes, de Tasmaanse buidelwolf of de insectencollectie van baron De Selys Longchamps ... zijn uniek in de wereld.

De collecties zijn het resultaat van vele decennia exploratie en onderzoek. Ze zijn een middel om het leven, zijn biodiversiteit en zijn geschiedenis, beter te leren kennen en de natuur beter te beschermen. Met moderne technologieën onttrekken wetenschappers nog voortdurend nieuwe informatie aan dit natuurlijke erfgoed.

We kunnen de collecties ruwweg in zes thema’s onderverdelen: entomologierecente ongewerveldenrecente gewerveldenantropologiepaleontologie en geologie. Klik op de afbeeldingen hieronder voor een uitgebreid overzicht van de deelcollecties, de bijzonderste specimens, het belang van collecties voor de wetenschap, en maak kennis met de mensen die instaan voor de bewaring van deze natuurlijke schatten.

De collecties zijn onderdeel van de wetenschappelijke dienst Patrimonium van het KBIN.

Go to top