KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

Museum

Terwijl de andere Operationele Directies zich voornamelijk met het wetenschappelijk onderzoek van ons Instituut bezighouden, overkoepelt de Operationele Directie Publiek de diensten van het Museum (Educatieve Dienst, Onthaal, Tentoonstellingen enz.). Haar voornaamste taken: het brede publiek sensibiliseren voor natuurwetenschappen en voor de bescherming van de biodiversiteit.

De OD Publiek wil ons erfgoed en de kennis over de natuur, de mens en hun evolutie voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Door middel van onder meer permanente en tijdelijke tentoonstellingen, educatieve en culturele activiteiten, biedt ze het publiek verschillende kansen om te leren, te observeren en op ontdekking te gaan in een aantrekkelijke en gezellige omgeving.

Deze OD is in alle disciplines thuis en brengt natuurwetenschappen, educatieve wetenschappen en museologie samen. Bovendien houdt ze zich al jaren bezig met een grootschalige renovatie van de tentoonstellingszalen.

De OD Publiek omvat 6 diensten:

  • Dienst Onthaal (reserveringen, tickets, prijzen, evenementen)
  • Educatieve Dienst (algemene begeleiding en didactische middelen)
  • Dienst Tentoonstellingen (ontwikkeling van permanente, tijdelijke en reizende tentoonstellingen, verhuur van tentoonstellingen)
  • Dienst Museologie (design, productie en onderhoud van tentoonstellingen)
  • Dienst Communicatie (pers, promotie, fundraising, commerciële samenwerking, interne communicatie, website, sociale netwerken)
  • MuseumShop (verkoop van geschenkartikelen in lijn met de thema's van onze zalen en tentoonstellingen, producten van het Museum zelf, kinderboeken, natuurgidsen, wetenschappelijke publicaties enz.)
Go to top