Individu

Merk voor individuelen

Science & Culture au Palais 2018 (2)

Fusion18 - Drawing Marathon

Kom naar de Schetsmarathon op vrijdag 4 mei 2018 en laat je inspireren door onze collecties! Op vertoon van je schetsboek kom je er gratis in. De marathon maakt deel uit van Fusion18, een tijdelijke installatie waarin we natuurwetenschappen mixen met grafische kunsten, van 26 april tot en met 1 juli.

Fusion18

Van 26 april tot 1 juli vind je in ons Museum de tijdelijke installatie Fusion18, op het kruispunt van natuurwetenschappen en grafische kunst. En artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen.

In Fusion18 tonen we wetenschappelijke tekeningen, maar laten we ook bekende kunstenaars en gepassioneerde amateurs los op onze collecties.

Wetenschappelijke precisie

MONKEYS - Lecture 29.05.2018 Frans de Waal (EN)

We sluiten de nocturnes van onze expo APENSTREKEN in schoonheid af met een lezing van de beroemde primatoloog en etholoog Frans de Waal: Are We Smart Enough to Know How Smart Animals Are? De lezing (in het Engels) vindt plaats in BOZAR op 29 mei 2018.

MONKEYS - Film+debate 17.05.2018 - Unlocking the Cage

Naar aanleiding van onze tentoonstelling APENSTREKEN stellen we u maar liefst 11 nocturnes voor! Bezoek de tentoonstelling van 17.30 tot 21.30 uur en volg vanaf 19.00 uur een lezing ofwel een documentaire gevolgd door een debat.

MONKEYS - Lecture 03.05.2018 – Zjef Pereboom

Naar aanleiding van onze tentoonstelling APENSTREKEN stellen we u maar liefst 11 nocturnes voor! Bezoek de tentoonstelling van 17.30 tot 21.30 uur en volg vanaf 19.00 uur een lezing ofwel een documentaire gevolgd door een debat. 

Mind The Gap 08-20.03.18

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart presenteert het Museum de mini-expo Overbrug de kloof! van 8 tot 20 maart (in de ingang van de Galerij van de Dinosauriërs).

MNF 2018

Zaterdag 3 maart, van 19 uur tot 2 uur ‘s nachts, vieren we de 11de editie van Museum Night Fever. 27 Brusselse musea uit hun comfort zone! Mother Nature Fever in het Museum voor Natuurwetenschappen! Op het programma: verhalen over stadsdieren, een werveldende dans rond de vier elementen, een ongewone rondleiding in gebarentaal, en je kunt live deelnemen aan een gesamtkunstwerk met bladeren ... Met het gezin of onder vrienden, Museum Night Fever is een must!

Coffee Workshop: Human to the bone

Vrijdag 9 februari van 14.00 tot 16.00 uur nemen we de mens onder de loep. Een ervaren gids neemt je mee naar onze Galerij van de Mens en stapt met jou het grillige pad af van 7 miljoen jaar menselijke evolutie: van Sahelanthropus tot Homo sapiens. Na de koffie ga je langs in het lab van paleo-antropoloog Caroline Polet. Zij neemt je mee in de collecties en legt je uit hoe je aan oude skeletten kunt zien of het een man of een vrouw was, aan welke ziekten ze leden, en waaraan ze zijn gestorven. Mis deze unieke blik achter de schermen niet!

Pagina's

Abonneren op RSS - Individu
Go to top