Scholen

Merk scholen als doelpubliek voor deze tentoonstelling

TEDDY & BEAR

Welke beren zijn er? Hoe lang bestaan ze al? Eten ze alleen maar honing? Zijn het echt lomperiken? Hoe en waar leven ze? Zijn ze bedreigd? Is de yeti een beer? Ontdek de antwoorden weldra in Teddy & Beer ...

Voor kinderen en hun knuffel(beer) is er een interactief parcours (4+)!

Mind The Gap 08-20.03.18

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart presenteert het Museum de mini-expo Overbrug de kloof! van 8 tot 20 maart (in de ingang van de Galerij van de Dinosauriërs).

Monkeys

APENSTREKEN, een expo voor grote en kleine (pri)maten!

Dring door tot in het hart van de jungle en ontdek de uitbundige leefwereld van maar liefst zestig verschillende primaten.

Sta oog in oog met de mannetjesgorilla, observeer de orang-oetan, ga op zoek naar de allerkleinste primaat – de dwergmuismaki – of bewonder hoe vindingrijk de chimpansee termieten vangt!

Begrijp hoe apen zich verplaatsen, wat ze eten, hoe ze communiceren en op mekaar reageren.

Join the Plateoteam

Weldra, een nieuwe dino voor ons Museum, authentiek en bijna compleet? We hebben 25.000 euro nodig om 'Ben', de plateosaurus, te kunnen tentoonstellen. Doneer en kom bij het Plateoteam!

POISON

Tentoongesteld in het Museum: 07/10/2016 > 03/09/2017

Een tentoonstelling die je nieuwsgierigheid prik(kel)t!

In de tentoonstelling GIF zitten levende slangen, hagedissen, spinnen, kikkers, padden en andere giftige dieren in een twintigtal terraria. Een dierenverzorger kijkt erop toe dat ze gezond blijven. Misschien heb je geluk en kan je hem aan het werk zien in zijn beveiligd laboratorium.

 

Senses!

Tentoongesteld in het Museum: 06/10/2011 >  02/09/2012

Een tentoonstelling die je zintuigen prikkelt! Hoe goed bedien jij ‘de mottenschieter’? Hou jij het hoofd koel naast een koningspython? Zou je een koe als kompas gebruiken? Vergelijk jezelf met vleermuizen, bijen, slangen … en test niet 5 maar wel 8 zintuigen! Kijken mag, aankomen moet!

Ontdek een veertigtal activiteiten en interactieve toepassingen om je zintuigen te vergelijken met die van de dieren. In de tentoonstelling zie je ook talloze opgezette (en enkele levende) dieren …

Mosasaur Hall

Toen de tyrannosauriërs over het vasteland heersten, schuimden reusachtige vleesetende hagedissen de oceanen af: de mosasauriërs.

Vreemd genoeg hebben velen nog nooit over deze imposante dieren gehoord. Dat zal veranderen na een bezoek aan onze Mosasauriërzaal: ze stelt een prachtige selectie tentoon uit onze mosasauriërverzameling, die tot de wereldtop behoort. Ze prijken in een heldere en sfeervolle zaal, naast de vitrine met de iguanodons in de mijn.

Shell Hall

Gallery of Evolution

Met zevenmijlslaarzen doorheen de geschiedenis van het leven …

In de Galerij van de Evolutie flits je doorheen miljarden jaren aards bestaan. De galerij zoomt daarbij in op 6 belangrijke hoofdstukken van de evolutie: de cambrische explosie, het rijke waterleven van het devoon, de verovering van het land tijdens het carboon, de woelige zeeën van het jura, de opkomst van de zoogdieren in het eoceen en de impact van de mens in het heden.

Pagina's

Abonneren op RSS - Scholen
Go to top