Lagere school

Merk tentoonstelling als voor basisonderwijs bedoeld

Science Bus 08-10.11.2017

De Do-It-Together wetenschapsbus reist door Europa en komt van 8 tot 10 november naar Brussel.

Aan boord vind je heel wat activiteiten en hulpmiddelen die je helpen om de wereld te ontdekken. Hoe brengen mezen hun jongen groot? Wat leeft er allemaal in yoghurt? En hoe maak je je eigen zeep? Dat zoeken we samen met je uit!

Guided Tours Behind the Scenes for Schools

Ontdek het onderzoeksinstituut achter het Museum

Ben je ook nieuwsgierig naar wat er zich achter de gesloten deuren van het Museum bevindt? Bij deze rondleiding openen we speciaal voor jou deze deuren. Zo ontdek je dat het Instituut voor Natuurwetenschappen nog veel meer is dan het Museum. Je loopt langs verschillende werkruimtes zoals die van de taxidermist, je werpt een blik op de burelen van de wetenschappers en je kan enkele unieke bewaarplaatsen met honderden specimens betreden.

Guided Tours: monkeys (ab2+3)

Apenstreken

Breng een fijn bezoek aan je nauwste familieleden bij de dieren: de primaten. We hebben een zeer uitgebreide en gevarieerde familie, maar we leven niet altijd even goed samen. Vele apensoorten zijn (sterk) bedreigd door onze activiteiten in hun leefwereld. Nochtans voelen zij zich prima thuis in de jungle en hebben ze een druk sociaal en communicatief leven. Dat verkennen we samen in de rondleiding in deze tijdelijke tentoonstelling.

Guided Tours: Poison (gb2+3)

Rondleiding tijdelijke tentoonstelling GIF

Je kan er gif op innemen dat je bij deze rondleiding alles te weten komt over gif. Is gif altijd even schadelijk? Waarvoor gebruiken dieren gif en hoe dienen zij het toe?  Op deze en veel meer vragen krijg je tijdens de rondleiding het ‘venijnige’ antwoord. Je ziet allerlei soorten levende giftige dieren en je komt te weten dat gif ook zijn nut heeft als basisstof voor geneesmiddelen.

Classific'Action

Classific’Action is een doe-tentoonstelling van het Brussels Centrum voor Natuureducatie (BNEC). Tijdens de schooljaren 2015-2016 en 2016-2017 trekt ze langs de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze rondreizende gratis doe-tentoonstelling is vooral voor leerlingen van de lagere school bedoeld. Ze wordt gratis in het Nederlands of Frans begeleid. Het bezoek met animator duurt ongeveer 2 uur voor één klas (van hoogstens 30 leerlingen) per keer.

Tell us: Wonders of Wildlive (wwb1)

Een avontuur vol WoW
In dit dierenverhaal maken de kinderen een spannend avontuur mee vol gevaarlijke dieren. Maar geen nood, met het gemaakte knutselwerkje wordt de tocht door de tijdelijke tentoonstelling WoW – Wonders of Wildlife een aangename safari vol belevenissen. We loodsen hen veilig langsheen alle jagers en prooien die daar spectaculair opgezet staan. 

Gallery of Humankind

Van Sahelanthropus tot Homo sapiens en van embryo tot volwassene: verken de evolutie van de mens en zijn lichaam in deze gloednieuwe zaal, de “Galerij van de Mens - Onze evolutie, ons lichaam”.

Pagina's

Abonneren op RSS - Lagere school
Go to top