Lagere school

Merk tentoonstelling als voor basisonderwijs bedoeld

Guided Tours: Bear (tb2+3)

Bekijk samen met de gids de beer achter de teddybeer en achterhaal hoe de acht huidige berensoorten leven. Keer mee terug in de prehistorie en ontdek hun voorouders. We leren je ook hoe je de beer kan helpen beschermen, want ze hebben het niet gemakkelijk.

Craftshop bear (tb1)

In dit bereleuke atelier speuren de kleine bezoekers naar de beer achter hun teddybeer met een leuk parcours in de tentoonstelling. Daarna verkennen ze met fijne (knutsel)opdrachten de beer en zijn leefwereld verder. 

Science Bus 08-10.11.2017

De Do-It-Together wetenschapsbus reist door Europa en komt van 8 tot 10 november naar Brussel.

Aan boord vind je heel wat activiteiten en hulpmiddelen die je helpen om de wereld te ontdekken. Hoe brengen mezen hun jongen groot? Wat leeft er allemaal in yoghurt? En hoe maak je je eigen zeep? Dat zoeken we samen met je uit!

Guided Tours Behind the Scenes for Schools

Ontdek het onderzoeksinstituut achter het Museum

Ben je ook nieuwsgierig naar wat er zich achter de gesloten deuren van het Museum bevindt? Bij deze rondleiding openen we speciaal voor jou deze deuren. Zo ontdek je dat het Instituut voor Natuurwetenschappen nog veel meer is dan het Museum. Je loopt langs verschillende werkruimtes, je werpt een blik op de burelen van de wetenschappers en je kan enkele unieke bewaarplaatsen met honderden specimens betreden.

Guided Tours: monkeys (ab2+3)

Apenstreken

Breng een fijn bezoek aan je nauwste familieleden bij de dieren: de primaten. We hebben een zeer uitgebreide en gevarieerde familie, maar we leven niet altijd even goed samen. Vele apensoorten zijn (sterk) bedreigd door onze activiteiten in hun leefwereld. Nochtans voelen zij zich prima thuis in de jungle en hebben ze een druk sociaal en communicatief leven. Dat verkennen we samen in de rondleiding in deze tijdelijke tentoonstelling.

Guided Tours: Poison (gb2+3)

Rondleiding tijdelijke tentoonstelling GIF

Je kan er gif op innemen dat je bij deze rondleiding alles te weten komt over gif. Is gif altijd even schadelijk? Waarvoor gebruiken dieren gif en hoe dienen zij het toe?  Op deze en veel meer vragen krijg je tijdens de rondleiding het ‘venijnige’ antwoord. Je ziet allerlei soorten levende giftige dieren en je komt te weten dat gif ook zijn nut heeft als basisstof voor geneesmiddelen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Lagere school
Go to top