Dinosaur Gallery

News - New Pterosaur Species From the South of France

Belgische en Franse paleontologen hebben een nieuwe pterosauriërsoort ontdekt in Zuid-Frankrijk. Het vliegend reptiel had een spanwijdte van zo’n 4,5 meter en behoort tot dezelfde familie als de iconische Quetzalcoatlus.

Holiday Camp: Dino's met veren

De vraag van de kip of het ei zou wel eens eerder die van de kip of de dino kunnen worden. Er worden immers steeds meer dinofossielen gevonden waar ook veren op te zien zijn. Wil jij achterhalen wat de dino’s te maken hebben met de vogels van nu, zorg dan dat je dit vakantieatelier niet mist. Zag de T.rex eruit als een geschubd monster of eerder als een reuzenkip met veren op zijn lichaam en schubben op zijn poten? Waren de pluimen van de dino’s even mooi gekleurd als die van de paradijsvogels nu? Zag de velociraptor er nu groen, bruin of hemelsblauw met gele stippen uit?

News - Dino Hunting Wyoming (3) - Fossil Fever

News - Dino Hunting Wyoming (2) - The Real Jurassic Park

Begin juni ging een voor 70 procent compleet skelet van een Allosaurus (of nauwe verwant) onder de hamer in de Eiffeltoren in Parijs. Een anonieme Franse verzamelaar telde er 2 miljoen euro voor neer. De fossielen zijn in 2014 opgegraven op zo'n 250 meter van waar wij aan het kappen en borstelen zijn

News - Bone Analysis Confirms: ‘Little Iguanodon’ is a Separate Species

In de glazen kooi met Iguanodons van Bernissart in het Museum voor Natuurwetenschappen staat één opvallend kleiner exemplaar. Een botanalyse bevestigt nu dat het tot een ander geslacht en soort behoort dan de grotere Iguanodons die errond staan. 'De beenderstructuur is van een volwassen dier', zegt paleontoloog Koen Stein van de Vrije Universiteit Brussel, verbonden aan ons Instituut.

News - Making-of Plateosaurus Ben

135 jaar na de Iguanodons van Bernissart heeft het Museum voor Natuurwetenschappen nog eens een authentiek en volledig dinosaurusskelet in huis: plateosaurus Ben, uit Zwitserland.

Een 6,4 meter lange en 210 miljoen jaar oude Plateosaurus, uit een Zwitserse mergelgroeve, staat na anderhalf jaar van beitelen, lijmen en lassen te blinken in het Museum voor Natuurwetenschappen. Plateosaurus was een van de eerste grote dinosauriërs, en een voorloper van Diplodocus. Dit is het verhaal van 'Ben'.

Pagina's

Abonneren op RSS - Dinosaur Gallery
Go to top