Dinosaur Gallery

News - MNF 2019

Op zaterdag 23 februari, van 19u tot 1u 's nachts, vindt de 12e Museum Night Fever plaats: 1000 jonge talenten treden een avond lang op in 30 Brusselse musea. Dit jaar wordt het een feest in American-style, met atleten, cheerleaders, mascotte, band, snoep en hotdogs! Dus, Amerikaanse sportfans, het is tijd om je sneakers, baseball jack en pet aan te trekken en met je gigantische fan #1 foam finger te zwaaien!

News - New Pterosaur Species From the South of France

Belgische en Franse paleontologen hebben een nieuwe pterosauriërsoort ontdekt in Zuid-Frankrijk. Het vliegend reptiel had een spanwijdte van zo’n 4,5 meter en behoort tot dezelfde familie als de iconische Quetzalcoatlus.

Holiday Camp: Dino's met veren

De vraag van de kip of het ei zou wel eens eerder die van de kip of de dino kunnen worden. Er worden immers steeds meer dinofossielen gevonden waar ook veren op te zien zijn. Wil jij achterhalen wat de dino’s te maken hebben met de vogels van nu, zorg dan dat je dit vakantieatelier niet mist. Zag de T.rex eruit als een geschubd monster of eerder als een reuzenkip met veren op zijn lichaam en schubben op zijn poten? Waren de pluimen van de dino’s even mooi gekleurd als die van de paradijsvogels nu? Zag de velociraptor er nu groen, bruin of hemelsblauw met gele stippen uit?

News - Dino Hunting Wyoming (3) - Fossil Fever

News - Dino Hunting Wyoming (2) - The Real Jurassic Park

Begin juni ging een voor 70 procent compleet skelet van een Allosaurus (of nauwe verwant) onder de hamer in de Eiffeltoren in Parijs. Een anonieme Franse verzamelaar telde er 2 miljoen euro voor neer. De fossielen zijn in 2014 opgegraven op zo'n 250 meter van waar wij aan het kappen en borstelen zijn

News - Bone Analysis Confirms: ‘Little Iguanodon’ is a Separate Species

In de glazen kooi met Iguanodons van Bernissart in het Museum voor Natuurwetenschappen staat één opvallend kleiner exemplaar. Een botanalyse bevestigt nu dat het tot een ander geslacht en soort behoort dan de grotere Iguanodons die errond staan. 'De beenderstructuur is van een volwassen dier', zegt paleontoloog Koen Stein van de Vrije Universiteit Brussel, verbonden aan ons Instituut.

Pagina's

Abonneren op RSS - Dinosaur Gallery
Go to top