Animal kingdom

Displayed title (real): 
Dierenwereld
Safe value: 
animal-kingdom

Er was eens - Docureeks over ons Instituut

Er was eens is een zesdelige documentairereeks op Canvas waarin je een blik achter de schermen krijgt van ons onderzoeksinstituut.

Nocturnes 2018

Gipsyjazz à la Django Reinhardt met de Gadjangos, een verteller die je meeneemt naar het ontstaan van de wereld, gekke personages die je aan het lachen brengen op je tocht doorheen het Museum en onze expo Teddy & Beer, die de kleintjes met hun teddybeer kunnen bezoeken!

Als kind had je waarschijnlijk een knuffelbeer. Maar ken je de echte beren wel? Ontdek ze in Teddy & Beer en knutsel met ons!

News - New Pterosaur Species From the South of France

Belgische en Franse paleontologen hebben een nieuwe pterosauriërsoort ontdekt in Zuid-Frankrijk. Het vliegend reptiel had een spanwijdte van zo’n 4,5 meter en behoort tot dezelfde familie als de iconische Quetzalcoatlus.

News - Biodiversity in a changing climate : e-learn more

Zijn biologie, biodiversiteit en wetenschap jouw passie? Staan die thema’s centraal in jouw beroep of wil je hen er net meer in betrekken? Wil je je graag inzetten voor biodiversiteit in Europa en je kennis en skills verbeteren? Schrijf je in voor onze gratis online BIOTALENT-cursus!

Labels: 

News - Spectacular New Species From Vietnam

Biologen van ons Instituut hebben recent nieuwe soorten beschreven uit het Vietnamese Nui Chua National Park: twee wandelende takken, twee bidsprinkhanen, een sabelsprinkhaan, en een gekko. Eén van de wandelende takken houdt er opmerkelijk paargedrag op na.

Guided Tours Broodje Brussel: Teddy & Beer

Kom alles te weet over de beer achter de teddybeer in deze bere-interessante tentoonstelling in het Museum voor Natuurwetenschappen.

 

Coffee Workshop: Bijen en biodiversiteit in Brussel

Onze stad Brussel is meer dan cultuur en gebouwen, er is ook een grote diversiteit aan flora en fauna! We focussen ons op de bijen, hoe leven ze, wat ze voor ons en de biodiversiteit in de stad doen. We leren ook zweefvliegen en wespen herkennen door ze te bestuderen onder het binoculair. Kom en ontdek de wondere wereld van de gestreepte vliegers! 

News - Woolly Mammoths Changed Diet Shortly Before Becoming Extinct in East European Plains

De wolharige mammoet in Oost-Europa moest kort voor hij er uitstierf noodgedwongen overschakelen op een ander menu, hebben Duitse onderzoekers ontdekt door chemische analyse van mammoetbotten.

Zo'n verandering van spijs, veroorzaakt door klimaatverandering, verzwakte de ijstijdreus in de vlakten van het huidige Oekraïne. Het maakte de ijstijdreus mogelijk ook een makkelijker prooi voor de moderne mens die op hem joeg.

Pagina's

Abonneren op RSS - Animal kingdom
Go to top