Animal kingdom

Displayed title (real): 
Dierenwereld
Safe value: 
animal-kingdom

Bioblitz 2018

Kun je uren naar kleine beestjes kijken en wil je jou (en je gezin) onderdompelen in de entomologie? Ben je vrij op zaterdag 2 juni tussen 14 uur en middernacht? Dan is dit iets voor jou!

Fusion18 - Drawing Marathon

Kom naar de Schetsmarathon op vrijdag 4 mei 2018 en laat je inspireren door onze collecties! Op vertoon van je schetsboek kom je er gratis in. De marathon maakt deel uit van Fusion18, een tijdelijke installatie waarin we natuurwetenschappen mixen met grafische kunsten, van 26 april tot en met 1 juli.

News - Fusion18

Van 26 april tot 1 juli vind je in ons Museum de tijdelijke installatie Fusion18, op het kruispunt van natuurwetenschappen en grafische kunst. En artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen.

In Fusion18 tonen we wetenschappelijke tekeningen, maar laten we ook bekende kunstenaars en gepassioneerde amateurs los op onze collecties.

Fusion18

Van 26 april tot 1 juli vind je in ons Museum de tijdelijke installatie Fusion18, op het kruispunt van natuurwetenschappen en grafische kunst. En artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen.

In Fusion18 tonen we wetenschappelijke tekeningen, maar laten we ook bekende kunstenaars en gepassioneerde amateurs los op onze collecties.

Wetenschappelijke precisie

Holiday camp: Beestige muziek

Het gebalk van een ezel vinden we maar niets, maar de zang van een walvis klinkt ons wel melodieus in de oren. Er zit muziek in dit tweedaagse vakantieatelier en we halen het deze keer allemaal uit de natuur.

Holiday camp: APENSTREKEN

Hang je graag de aap uit? Dan is dit tweedaagse vakantieatelier op jouw lijf geschreven. Slinger mee met de apen uit de tijdelijke tentoonstelling en let op dat je niet landt op de dwergmuismaki, de allerkleinste primaat. Of sta oog in oog met een reusachtige mannetjesgorilla. Probeer je in te leven in een aap: roep zo luid als de brulaap, peuter zoals een chimpansee met een takje termieten uit een termietenheuvel of maak je gezicht zo kleurig als dat van een mannetjesmandril.

News - Animal Species Influenced by Warming Cities

In verstedelijkte gebieden komen andere en minder verschillende diersoorten voor. Bovendien blijken bepaalde dierensoorten zich genetisch aan te passen aan de opwarmende steden. Dat zijn de belangrijkste bevindingen van een onderzoek waaraan vijf Belgische instellingen zes jaar hebben gewerkt.

News - Reconciling Biodiversity and Carbon Stock Conservation in an Afrotropical Forest Landscape

In het tropisch regenwoud kunnen we de achteruitgang van de biodiversiteit en de opwarming van het klimaat tegelijk aanpakken, wijst onderzoek van Universiteit Antwerpen uit, in samenwerking met biologen van ons Instituut. Oude én jonge bossen beschermen is het devies.

MONKEYS - Lecture 29.05.2018 Frans de Waal (EN)

We sluiten de nocturnes van onze expo APENSTREKEN in schoonheid af met een lezing van de beroemde primatoloog en etholoog Frans de Waal: Are We Smart Enough to Know How Smart Animals Are? De lezing (in het Engels) vindt plaats in BOZAR op 29 mei 2018.

Pagina's

Abonneren op RSS - Animal kingdom
Go to top