Animal kingdom

Displayed title (real): 
Dierenwereld
Safe value: 
animal-kingdom

News - Dino Hunting Wyoming (2) - The Real Jurassic Park

Begin juni ging een voor 70 procent compleet skelet van een Allosaurus (of nauwe verwant) onder de hamer in de Eiffeltoren in Parijs. Een anonieme Franse verzamelaar telde er 2 miljoen euro voor neer. De fossielen zijn in 2014 opgegraven op zo'n 250 meter van waar wij aan het kappen en borstelen zijn

News - Dino Hunting Wyoming (1) - Nice cemetery

‘2 bars, 4 churches, 1 hooker and a nice cemetery’. Het opschrift, te lezen in een van de twee kroegen van het dorpje Kaycee in de staat Wyoming, liegt er niet om: hier valt weinig te beleven. Maar voor jagers is het wél een topbestemming - herten, wapiti's, elanden ... - en al helemaal voor het soort dat jaagt op wat al miljoenen jaren dood is.

Science & Culture au Palais 2018 (2)

News - How to eat crab without hands

Het openen en eten van krabben is voor veel mensen een uitdaging omdat ze niet weten hoe ze de daarvoor bestemde gebruiksvoorwerpen op de juiste manier moeten gebruiken. Sommige dieren slagen erin om dit zonder gereedschap en zelfs zonder handen te doen!

News - No Tiger Mosquitoes Observed in Belgium Last year

Belgische onderzoekers hebben de tijgermug Aedes albopictus sinds 2016 niet meer gespot in ons land. De steekmug kan virusziektes zoals dengue, chikungunya en zika overdragen. De wetenschappers vonden wel drie andere exotische steekmuggensoorten. 

News - Urbanization Affects Animal Body Size

Dieren in steden zijn opvallend kleiner of juist groter dan de soorten die we vooral op het platteland terugvinden, blijkt uit een grootschalige studie. ‘Verstedelijking oefent een grote selectiedruk uit op soorten en kan een ecosysteem ontwrichten’, zegt Frederik Hendrickx (KBIN), een van de auteurs van de studie.

Bioblitz 2018

Kun je uren naar kleine beestjes kijken en wil je jou (en je gezin) onderdompelen in de entomologie? Ben je vrij op zaterdag 2 juni tussen 14 uur en middernacht? Dan is dit iets voor jou!

Pagina's

Abonneren op RSS - Animal kingdom
Go to top