Fossils

Displayed title (real): 
Fossielen
Safe value: 
fossiles

News - Oldest-known Ancestor of Modern Primates May Have Come from North America

Teilhardina is de vroegste primaat die we kennen. In België, China en Noord-Amerika groeven paleontologen al Teilhardina-soorten op. Hamvraag is dan: waar staat de wieg van de primaten - en dus ook onze wieg? Noord-Amerika is een kanshebber, suggereert een recente studie. 

News - 100 million years old shark skeleton

Onze collectie krijgt er een pronkstuk bij: een 100 miljoen naar oud haaienskelet, dat in 1996 werd gevonden door amateur-paleontoloog Luc De Coninck op het strand aan Cap Blanc-Nez (Franse Opaalkust). Het fossiel lag in een miljoenen jaren oude zeebodem die normaal verscholen zit onder het strand, maar een zware storm legde de haai bloot.

Labels: 

Er was eens - Docureeks over ons Instituut

Er was eens is een zesdelige documentairereeks op Canvas waarin je een blik achter de schermen krijgt van ons onderzoeksinstituut.

News - New Pterosaur Species From the South of France

Belgische en Franse paleontologen hebben een nieuwe pterosauriërsoort ontdekt in Zuid-Frankrijk. Het vliegend reptiel had een spanwijdte van zo’n 4,5 meter en behoort tot dezelfde familie als de iconische Quetzalcoatlus.

News - Woolly Mammoths Changed Diet Shortly Before Becoming Extinct in East European Plains

De wolharige mammoet in Oost-Europa moest kort voor hij er uitstierf noodgedwongen overschakelen op een ander menu, hebben Duitse onderzoekers ontdekt door chemische analyse van mammoetbotten.

Zo'n verandering van spijs, veroorzaakt door klimaatverandering, verzwakte de ijstijdreus in de vlakten van het huidige Oekraïne. Het maakte de ijstijdreus mogelijk ook een makkelijker prooi voor de moderne mens die op hem joeg.

News - Dino Hunting Wyoming (3) - Fossil Fever

News - Dino Hunting Wyoming (2) - The Real Jurassic Park

Begin juni ging een voor 70 procent compleet skelet van een Allosaurus (of nauwe verwant) onder de hamer in de Eiffeltoren in Parijs. Een anonieme Franse verzamelaar telde er 2 miljoen euro voor neer. De fossielen zijn in 2014 opgegraven op zo'n 250 meter van waar wij aan het kappen en borstelen zijn

News - Dino Hunting Wyoming (1) - Nice cemetery

‘2 bars, 4 churches, 1 hooker and a nice cemetery’. Het opschrift, te lezen in een van de twee kroegen van het dorpje Kaycee in de staat Wyoming, liegt er niet om: hier valt weinig te beleven. Maar voor jagers is het wél een topbestemming - herten, wapiti's, elanden ... - en al helemaal voor het soort dat jaagt op wat al miljoenen jaren dood is.

Pagina's

Abonneren op RSS - Fossils
Go to top