Fossils

Displayed title (real): 
Fossielen
Safe value: 
fossiles

News - New Pterosaur Species From the South of France

Belgische en Franse paleontologen hebben een nieuwe pterosauriërsoort ontdekt in Zuid-Frankrijk. Het vliegend reptiel had een spanwijdte van zo’n 4,5 meter en behoort tot dezelfde familie als de iconische Quetzalcoatlus.

News - Woolly Mammoths Changed Diet Shortly Before Becoming Extinct in East European Plains

De wolharige mammoet in Oost-Europa moest kort voor hij er uitstierf noodgedwongen overschakelen op een ander menu, hebben Duitse onderzoekers ontdekt door chemische analyse van mammoetbotten.

Zo'n verandering van spijs, veroorzaakt door klimaatverandering, verzwakte de ijstijdreus in de vlakten van het huidige Oekraïne. Het maakte de ijstijdreus mogelijk ook een makkelijker prooi voor de moderne mens die op hem joeg.

News - Dino Hunting Wyoming (3) - Fossil Fever

News - Dino Hunting Wyoming (2) - The Real Jurassic Park

Begin juni ging een voor 70 procent compleet skelet van een Allosaurus (of nauwe verwant) onder de hamer in de Eiffeltoren in Parijs. Een anonieme Franse verzamelaar telde er 2 miljoen euro voor neer. De fossielen zijn in 2014 opgegraven op zo'n 250 meter van waar wij aan het kappen en borstelen zijn

News - Dino Hunting Wyoming (1) - Nice cemetery

‘2 bars, 4 churches, 1 hooker and a nice cemetery’. Het opschrift, te lezen in een van de twee kroegen van het dorpje Kaycee in de staat Wyoming, liegt er niet om: hier valt weinig te beleven. Maar voor jagers is het wél een topbestemming - herten, wapiti's, elanden ... - en al helemaal voor het soort dat jaagt op wat al miljoenen jaren dood is.

News - Ancient Skull Suggests Whales Were Giant Before Baleen Arose

Fusion18 - Drawing Marathon

Kom naar de Schetsmarathon op vrijdag 4 mei 2018 en laat je inspireren door onze collecties! Op vertoon van je schetsboek kom je er gratis in. De marathon maakt deel uit van Fusion18, een tijdelijke installatie waarin we natuurwetenschappen mixen met grafische kunsten, van 26 april tot en met 1 juli.

News - Fusion18

Van 26 april tot 1 juli vind je in ons Museum de tijdelijke installatie Fusion18, op het kruispunt van natuurwetenschappen en grafische kunst. En artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen.

In Fusion18 tonen we wetenschappelijke tekeningen, maar laten we ook bekende kunstenaars en gepassioneerde amateurs los op onze collecties.

Holiday camp: Beestige muziek

GEANNULEERD!

Het gebalk van een ezel vinden we maar niets, maar de zang van een walvis klinkt ons wel melodieus in de oren. Er zit muziek in dit tweedaagse vakantieatelier en we halen het deze keer allemaal uit de natuur.

Pagina's

Abonneren op RSS - Fossils
Go to top