Fossils

Displayed title (real): 
Fossielen
Safe value: 
fossiles

News - Dino hunting Wyoming (1) - Nice cemetery

‘2 bars, 4 churches, 1 hooker and a nice cemetery’. Het opschrift, te lezen in een van de twee kroegen van het dorpje Kaycee in de staat Wyoming, liegt er niet om: hier valt weinig te beleven. Maar voor jagers is het wél een topbestemming - herten, wapiti's, elanden ... - en al helemaal voor het soort dat jaagt op wat al miljoenen jaren dood is.

News - Ancient Skull Suggests Whales Were Giant Before Baleen Arose

Fusion18 - Drawing Marathon

Kom naar de Schetsmarathon op vrijdag 4 mei 2018 en laat je inspireren door onze collecties! Op vertoon van je schetsboek kom je er gratis in. De marathon maakt deel uit van Fusion18, een tijdelijke installatie waarin we natuurwetenschappen mixen met grafische kunsten, van 26 april tot en met 1 juli.

News - Fusion18

Van 26 april tot 1 juli vind je in ons Museum de tijdelijke installatie Fusion18, op het kruispunt van natuurwetenschappen en grafische kunst. En artiesten – beginnend of al gevorderd – genieten van korting als ze zich laten inspireren door de collecties in onze permanente zalen.

In Fusion18 tonen we wetenschappelijke tekeningen, maar laten we ook bekende kunstenaars en gepassioneerde amateurs los op onze collecties.

Holiday camp: Beestige muziek

Het gebalk van een ezel vinden we maar niets, maar de zang van een walvis klinkt ons wel melodieus in de oren. Er zit muziek in dit tweedaagse vakantieatelier en we halen het deze keer allemaal uit de natuur.

News - Genomes of Five Late Neanderthals Provide Insights into Neanderthal History

Onderzoekers van het Max Planck Instituut in Leipzig hebben het kern-DNA van vijf 'late' neanderthalers gereconstrueerd. Twee ervan zijn 'Belgisch'. Door het genoom van de neanderthalers te vergelijken, krijgen we meer inzicht in populatieveranderingen tijdens hun eindperiode.

News - Excavating Triassic Animals in Poland

Fossielen zijn je ding en je bent minstens 18? Ga met de Belgische Vereniging voor Paleontologie op veldstage naar Polen van 7 tot 14 juli 2018 en graaf naar 230 miljoen jaar oude amfibieën en voorlopers van dinosauriërs!

De Konzentrat-Lagerstätte van Krasiejów (Polen) is een unieke vindplaats voor fossielen uit het Trias en staat op de lijst van de meest waardevolle paleontologische sites van Europa. De fossielen die er al zijn gevonden, zijn zo'n 228 miljoen jaar oud: van gigantische amfibieën tot voorlopers van dino’s.

News - Bone Analysis Confirms: ‘Little Iguanodon’ is a Separate Species

In de glazen kooi met Iguanodons van Bernissart in het Museum voor Natuurwetenschappen staat één opvallend kleiner exemplaar. Een botanalyse bevestigt nu dat het tot een ander geslacht en soort behoort dan de grotere Iguanodons die errond staan. 'De beenderstructuur is van een volwassen dier', zegt paleontoloog Koen Stein van de Vrije Universiteit Brussel, verbonden aan ons Instituut.

Dino: Ben the Plateosaurus

Plateosaurus Ben is een authentiek dinofossiel uit de Zwitserse stad Frick. Hij is vernoemd naar Ben Pabst, de ontdekker van het fossiel. Gedurende anderhalf jaar heeft het Plateoteam, een team van paleontologen en technici van het Museum voor Natuurwetenschappen, de botten vrijgemaakt en het skelet gereconstrueerd. Sinds december 2017 staat Ben te pronken in de Galerij van Dinosauriërs.

Pagina's

Abonneren op RSS - Fossils
Go to top