Nocturnes 2024

08/04/2024

Ook dit jaar weer opent het Instituut voor Natuurwetenschappen zijn deuren voor de 23e editie van de Nocturnes van Brusselsmuseums. We verwachten je op donderdag 23 mei vanaf 17:00 uur! Breng een bezoek aan onze wonderbaarlijke exposities en ontdek een scala aan uitdagende activiteiten die uitsluitend voor deze avond worden georganiseerd.

  • Donderdag 23 mei 2024
  • 17:00 - 22:00
  • 1 ticket = 1 museumbezoek (standaard tarief : 6€,  tarief -26 jaar : 3€, kinderen onder de 13 jaar : gratis)
  • Ticket

 

Programma :

  • EXPO Giants
  • BEHIND THE SCENES De mysteries van het Instituut
  • GUIDED TOUR Ontdek de reuzen van onze aarde!
  • WORKSHOP Mindgame!
  • CONCERT Fanfare Boentje
  • FEESTELIJKE APERO

 

EXPO : GIANTS

Reis door de tijd en ontmoet 11 gigantische dieren die na de dinosauriërs leefden. Een ENORME kans om je petieterig klein te voelen tegenover deze levensgrote reuzen!

 

BEHIND THE SCENES: De mysteries van het Instituut

Ben je ook nieuwsgierig naar wat er zich achter de gesloten deuren van het Instituut bevindt? Bij deze rondleiding openen we speciaal voor jou deze deuren. Zo ontdek je dat het Instituut voor Natuurwetenschappen nog veel meer is dan het Museum. Je loopt langs verschillende werkruimtes, je werpt een blik op de burelen van de wetenschappers en je kan enkele unieke bewaarplaatsen met honderden specimens betreden. Tijdens je tocht doorheen verschillende gangen en traphallen maak je ook kennis met de prachtige architectuur van de gebouwen van het Instituut. Profiteer van deze unieke gelegenheid om eens achter de schermen te piepen!

Reservatie verplicht :

NL : 18.00 – reservatie via deze link.

FR : 17.00 / 19.00 – reservatie via deze link.

EN : 20.00 – reservatie via deze link.

 

GUIDED TOUR: Ontdek de reuzen van onze aarde!

Keer terug in de tijd met onze gidsen terwijl ze je meenemen in een adembenemende ontdekkingstocht langsheen de meest gigantische reuzen uit de geschiedenis van de aarde. Je maakt er de ontdekking van de beroemde iguanodons van Bernissart mee waarbij je ook alles te weten komt over fossilisatie en opgravingen. Je ontmoet er vedetten als de Stegosaurus, Diplodocus, Maiasaura en Tyrannosaurus.

Kom oog in oog te staan met een reusachtige slang of een neushoorn die zo groot was als een giraf! Schrik je niet terug voor de sabeltandtijger of de Megalodon? Dan neemt de gids je mee op tocht tussen deze wonderlijke dieren en leer je hoe ze leefden, waarom ze zo groot werden en hoe ze uiteindelijk verdwenen zijn.

Reserveren verplicht :

NL : 17.15 / 20.15 – reservatie via deze link.

FR : 17.15 / 18.15 / 20.15 / 21.15 – reservatie via deze link.

EN : 18.15 / 21.15 – reservatie via deze link.

 

WORKSHOP : Mindgame

Ben je een fan van bordspellen? En van natuurwetenschappen? Ontdek meer over biodiversiteit, evolutie en de prehistorie via een selectie  boeiende bordspellen. Een leuke ervaring die je nieuwsgierigheid prikkelt en je kennis verrijkt!

 

CONCERT : Fanfare Boentje

Fanfare Boentje is een groep peïs en meïs uit Brussel en daarbuiten, die muziek spelen die even eclectisch als geëngageerd is, en even vol levensvreugde als exotisch. Een brassbandreis naar overal zonder thuis te verlaten.

 

FEESTELIJKE APERO :

Vanavond opent het Instituut voor Natuurwetenschappen uitzonderlijk haar betoverende terras voor een feestelijke apero. Koester je in de avondzon, genietend van Libanese smaken, huisgemaakte mocktails en verrukkelijke drankjes met zicht op de uitgestrekte museumtuin. Deze apero wordt u geserveerd door Yalla Yalla aan democratische prijzen en is toegankelijk voor iedereen in het bezit van een ticket voor de Nocturnes in het Instituut voor Natuurwetenschappen.

Yalla yalla

 

Nocturnes - Brussels.museums