Vaste tentoonstelling 

Galerij van de Dinosauriërs

De grootste Dinosaurusgalerij van Europa

De Galerij van de Dinosauriërs is de grootste zaal van Europa die volledig in het teken staat van de dinosauriërs. Tientallen exemplaren op een oppervlakte van meer dan 3000 m² vertellen hoe ze ontdekt werden, leefden en evolueerden …

De dinosauriërs verschenen op het einde van het trias, bijna 230 miljoen jaar geleden. Tijdens het juratijdperk werden ze steeds talrijker en soortenrijker en bevolkten ze alle continenten. Op het einde van het krijt, 65 miljoen jaar geleden, stierven ze uit. Maar zijn ze nu echt verdwenen? Dat is niet zo zeker …

In de galerij zie je hoe Olorotitan sterft, leer je hoe fossielen ontstaan en daag je een virtuele Pachycephalosaurus uit. Luister naar de schreeuw van Parasaurolophus, steek wat op over cladistiek, geef elke hadrosauriër zijn eigen kam …

Bezoek de Galerij van de Dinosauriërs met onze App sauria of de podcasts Be My Guide … of beide!

 

  • Alle leeftijden
  • Ongeveer 2 h
  • Inbegrepen in het toegangsticket
  • Punten 1, 2, 3, 4 en 6 op de plattegrond

Audioguide

Opmerkelijke stukken

De Iguanodons van Bernissart

Op het einde van de 19de eeuw werden er 322 m diep in de steenkoolmijn van Bernissart een dertigtal vrij volledige iguanodonskeletten ontdekt.


Plateosaurus Ben

Hij leefde ongeveer 210 miljoen jaar geleden. Met zijn 6,4 meter lengte was Plateosaurus één van de grootste dinosauriërs uit het trias (zijn voorlopers werden niet groter dan 1,5 meter).


Stan le T. rex

Bij ‘T. rex’ waren de tanden scherp en naar achter gebogen, zodat hij zijn prooi kon vasthouden en in stukken snijden.


Gepassioneerde wetenschappers aan het woord

Wie kan met de meeste passie vertellen over dinosauriërs? Dat is zonder twijfel de man of vrouw die hem ontdekt of bestudeerd heeft!


Gevederde dinosauriër

De dinosauriërs zijn niet allemaal uitgestorven ! De vogels stammen af van theropoda (soms worden ze zelf gewoon als dinosauriërs beschouwd)!


De meteoriet van Mont-Dieu

Een fragment van een meteoriet werd in stukken ontdekt bij het woud van Le Mont-Dieu in Noord-Frankrijk.

 

Meer over paleontologie

Meer tentoonstellingen

Naar alle tentoonstellingen

Wetenschappelijk onderzoek en collecties

Naar wetenschap