Tickets & Reservaties

Een unieke naam, een nieuwe identiteit en een nieuwe website: welkom bij het Instituut voor Natuurwetenschappen!

19/10/2023

Bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen denken de meeste mensen vooral aan ons museum, en aan de dinosauriërs die ze daar kunnen zien. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Het KBIN is zoveel meer dan dat. Vandaag willen we het grote publiek laten kennismaken met de vele facetten van onze organisatie. Dat doen we met een unieke naam, een nieuw logo, een nieuwe visuele identiteit en een moderne website waar ruimte en aandacht is voor al onze activiteiten, projecten en medewerkers.

Wie zijn wij?

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen is de grootste wetenschappelijke instelling in België.
Wij zijn:

  • Een groep deskundigen, onderzoekers en adviseurs van de overheid, ondersteund door een moderne onderzoeksinfrastructuur
  • De derde grootste natuurwetenschappelijke collectie van Europa en een belangrijk Belgisch erfgoed
  • En ook een van de meest bezochte Belgische musea, met in 2022 bijna 350.000 bezoekers.

Ons hele team schaart zich achter een gemeenschappelijke visie op de natuur en vier missies.
Via ons onderzoek, onze collecties en ons museum willen wij informeren en iedereen aansporen om actief bij te dragen als een geïnformeerde en geëngageerde beschermer van onze planeet, met de blik gericht
op de toekomst.

 

 

Onze nieuwe identiteit neemt de vorm aan van

  • Een unieke roepnaam: Instituut voor Natuurwetenschappen
  • Een nieuw logo dat bestaat uit drie vormen, voor de drie pijlers van het Instituut: het onderzoek, de collecties en het museum. Deze vormen houden elkaar in evenwicht en lezen als een hoofdletter N door het samenspel van volle en lege vormen. De drie vormen zijn van verschillende stijlen. De volle diagonaal in het midden creëert het perfecte evenwicht tussen een organische vorm die doet denken aan de lijn van een fossiel, en de zuiver geometrische ronde vorm die het museum aangeeft als een plaats waar mensen welkom zijn en interactie aangemoedigd wordt.
  • Een nieuwe grafische identiteit die net zo rijk, veelkleurig en dynamisch is als de natuur
  • En een uniek webadres - www.naturalsciences.be

 

 

Een nieuwe website

Onze nieuwe website dient ook als een venster op de verschillende facetten van ons Instituut.
De website zit vol moderne functies, en ziet er ook modern uit. De nieuwe versie is handiger en flexibeler en biedt bezoekers enkele nieuwigheden:

  • Voor het museum: een tool om bezoeken te plannen en personaliseren, aan de hand van filters (profiel, interesses, leeftijd, beschikbare tijd)

  • Op het gebied van wetenschap: ons onderzoek wordt nu op een dynamische manier gepresenteerd, op basis van de thema’s die zijn gedefinieerd in onze strategie.

 

 

Zowel in het museum als online kun je nu gemakkelijker kennismaken met de vele verschillende facetten van ons Instituut!